dinsdag 6 maart 2012

Herakles' tweede klusje...

Ik moet mij er altijd toe zetten om iets te tekenen. Toch loop ik al een hele tijd met het plan rond om af en toe een stripje, cartoon of iets dergelijks te maken en op dit blog te zetten. Gekoppeld aan een actualiteit, of iets uit de persoonlijke leefsfeer. Je maakt dan zelf de illustraties bij je verhaaltje, en dat is toch weer net iets anders dan een foto. Het zou voor mij ook een 'stok achter de deur' zijn om op teken- en/of schildergebied bezig te zijn, want in dat opzicht ben ik best lui, gemakzuchtig, of te druk met andere dingen. Laks, dat is het juiste woord. En soms heb ik er gewoon de puf niet voor. Het is uiteraard ook een kwestie van prioriteiten stellen.


Maar laatst vond ik na het zien van de - door de kunstcritici unaniem veelgeprezen - Appel-voorstelling 'Herakles', aanleiding om tekeningetjes te maken van datgene wat in de voorstelling is weggelaten, namelijk de strijd van de hoofdpersoon tegen allerlei monsters en barre elementen.
De eerste opdracht van Herakles - zijn strijd tegen de leeuw van Nemea - heb ik al in een vorig blogje in beeld gebracht, ditmaal zien we hem letterlijk en figuurlijk 'verwikkeld' in een woest gevecht met de veelkoppige slang. Uiteraard werd ook deze strijd in het voordeel van onze Griekse held beslist. Maar hij was nog lang niet klaar met zijn opdrachten, en dat geldt nu dus ook voor mij... :-).

Geen opmerkingen: