donderdag 1 maart 2012

Op weg naar de CPC

Ziezo, het startnummer voor de CPC is binnen. Voor mij de eerste halve marathon van dit jaar. Dat doet mij meteen denken aan vanmorgen, toen ik met Michel M. in het clubhuis diverse jaargangen van ons clubblad aan het doorspitten was. Dit om naar informatie van vroeger te speuren: interviews, verslagen van internationale wedstrijden, dat soort dingen. Ook waren er oude uitslagen bij, onder meer van de de CPC. Toentertijd (begin jaren tachtig) deden er veel minder lopers aan mee dan tegenwoordig, van onze vereniging zullen het er pakweg veertig zijn geweest. Zelf liep ik in die tijd gemiddeld 1:23' op de halve, maar met zo'n tijd zat je niet eens bij de eerste tien. Onze huidige trainer Wim Hartman liep toen ca. 1:17, en als je langzamer dan 1:40' liep werd je niet eens meer in de officiële uitslagen opgenomen! Het idee, het merendeel van de lopers zou nu een gat in de lucht springen met zo'n tijd.


Maar verklaarbaar is het wel: de 'loop-rage' was toen nog maar enkele jaren oud, dus om te beginnen had je veel minder oudere lopers, zelfs amper lopers van boven de vijftig. Wanneer je als twintiger of dertiger fanatiek trainde, was 1:30" best een haalbare tijd. En misschien liep je toen gewoon anders, veel meer gespitst op snelle tijden. Het zou kunnen. Ik ben al tevreden wanneer ik volgende week 30 minuten(!!) langzamer loop dan voornoemde tijd, want de CPC is nooit 'mijn marathon' geweest.


Hoe dan ook: zondag eerst nog een tien kilometer lopen bij onze bevriende atletiekvereniging Sparta! Ouderwets rondjes rennen door het Zuiderpark... En zo bevechten we allemaal, net als Herakles, onze eigen Nemeïsche leeuwen en andere monsters...

2 opmerkingen:

koen Martens zei

CPC ik denk er nog veel aan terug.
Zeker nu Rotterdam in zicht komt.
Vond het een prima wedstrijd. Zeker een waar ik nog wel een keer aan zal deelnemen.

curly is running zei

Wie weet wordt de CPC dit jaar wel "jouw marathon". Succes alvast en geniet er van.