zaterdag 11 augustus 2012

Bradelierloop 2012

Vandaag was een vrij actief dagje. 's Ochtends vroeg, na de korte wandeling en het ontbijt, zijn we op de fiets naar station Den Haag CS en vervolgens naar Leiden gegaan om bij de treinreiswinkel een  reisje richting Frankrijk te boeken. Zoals altijd werden we daar op uiterst vriendelijke, snelle en toch zorgvuldige wijze geholpen. Daarna liepen we terug, pikten nog even een terrasje op een boot aan het water, en liepen terug naar het station. In Den Haag op de fiets naar huis.

's Middags stonden wij (Jan Groeneveld en ik) weer bij de inmiddels bekende taxistandplaats :-) Meer en Bosch, waar Jan Wierenga ons zou ophalen. Precies op het afgesproken tijdstip van 13:30 uur kwam hij voorrijden, waarna de reis naar het Westland, meer precies naar De Lier, ging.
Daar was vandaag de jaarlijkse Bradelierloop, een wedstrijd/prestatieloop over 5 of 10 kilometer. Wij hadden alledrie ingeschreven voor de 10 kilometer.

In De Lier was het even zoeken naar een parkeerplek in het wijkje achter het sportcomplex. Daar aangekomen, bleek de 5 km net van start te zijn gegaan. We liepen naar ...., waar je op de bovenste verdieping kon inschrijven, iets gebruiken en na afloop de prijsuitreiking was. Een stukje inlopen, en meteen even kijken hoe mensen van de 5 km finishden. Helmie werd tweede dame, een mooie prestatie.

Om 15:00 uur was de start van de 10 km. Het was even dringen bij de start, waarschijnlijk omdat er enige verwarring was ontstaan welke kant de lopers op moesten. Men werd vriendelijk gesommeerd een beetje naar achteren te gaan totdat iedereen achter de witte streep stond. Uiteindelijk stond iedereen redelijk in het gelid en klonk het startschot.

Nu maar eens zien, het ging niet te hard en niet te zacht. Eerder het laatste, want de eerste kilometers werd ik van alle kanten ingehaald. Meestal krijg ik het verwijt dat ik te hard van stapel loop maar dat was nu niet het geval, ik kon niet harder. Paul Kruijssen en Jan Groeneveld liepen al meteen een flink stuk voor mij en dat zou zo blijven. Ik voelde dat de benen niet helemaal goed waren, kennelijk zat er nog een stuk vermoeidheid in van de testloop twee-en-een-halve dag eerder.


Het was gewoon een kwestie van consolideren. Er waren twee ronden van 5 km, de eerste ronde kwam ik door in 24.40'. Nou, dat viel dus wel mee, nu de tweede ronde nog. Wat was het warm, evenals woensdag gutste het zweet uit alle porieën, dus bij elke drankpost nam ik wel een paar flinke slokken water uit een van de honderden plastic bekertjes die vanaf de kant werden aangeboden. Ik wist de gang er redelijk in te houden. Uiteindelijk kwam de finish in zicht en zette ik de laatste paar honderd meter aan. In 50:04 passeerde ik de meet. Hè jammer, ik had minstens op 49 minuten of daaromtrent gehoopt maar dat had er niet ingezeten. Misschien een volgende keer.Tijdens de nazit een enthousiaste Paul Kruijssen die tot zijn stomme verbazing 45 minuten had gelopen - hij verwachtte 48 minuten - en zelfs Jan Groeneveld voor was gebleven. Goed bezig! Jan Wierenga finishde een minuutje voor mij, ook hij had wellicht op een iets beter resultaat gehoopt.

We gingen nog even bij de immer enthousiaste Mulay Najib zitten, hij zat aan een lange tafel met zijn pupillen. Waaronder de nummer 1 en 2 van deze loop, Mike Barsaiyan en Talontsi Stanislas (prachtnamen trouwens), Jongens die 31 minuten op de 10 km in hun benen hebben. Ook zij moesten uiteraard opdraven bij de prijsuitreiking die in volle gang was.

1 opmerking:

RunningHans zei

Ik vind het nog steeds heel knap van je... 50 minuten.. ik teken ervoor als ik op jouw leeftijd nog mag lopen