maandag 27 augustus 2012

Laatste Kerkpolderloop


Vanmorgen was de laatste kerkpolderloop van dit seizoen. Niet dat er de komende maanden niet meer in Delft te lopen valt, integendeel! AV '40 zal vanaf september iedere eerste en derde zondag van de maanden september tot en met april en juni prestatielopen organiseren, terwijl er ook elke maand een Kopjesloop zal zijn.

Waarschijnlijk heeft het weerbericht velen afgeschrikt om te komen hardlopen, want heel druk was het niet. Toch is het tijdens de loop drooggebleven, geheel conform het beeld dat Buienradar vanmorgen gaf.  Dus ging ik welgemoed op weg. Jan Wierenga belde gisteren nog dat hij waarschijnlijk niet ging lopen in verband met het te verwachten noodweer, dus ben ik op eigen gelegenheid, met tram en tram, naar Bertus Onder Ons gegaan. Zoals gezegd viel het weer mee, dus Jan bleek er uiteindelijk ook te zijn. Ik kon naderhand gewoon weer mee terugrijden.

Clubgenote Hizkia (foto Hans Verbeek, stiekem gejat)
Ik ging ditmaal vrij rustig voor mijn doen van start, dat wil zeggen 'naturel' en niet zó hard dat ik daar op korte termijn last van zou krijgen. En dat werkte wel moet ik zeggen. Ditmaal liep ik steeds vlak achter Jan W. en Ellen M., zij zijn altijd zo'n beetje mijn richtsnoer. Veel dichterbij kwam ik niet maar zij liepen ook niet veel uit.

Michel en Hizkia die zaterdag nog een pittige fartlektraining hadden afgewerkt, kwamen ons al eerder voorbij, na langzaam te zijn gestart. Na de welbekende Kerkpolderronde - weersomstandigheden: droog, licht bewolkt en redelijk veel wind - kwam ik in 23 minuten en 52 seconden over de meet, vlak achter eerdergenoemde personen.  Ik mag niet klagen. Met mijn gewichtsverlies hoopte ik wel dat het nu wat sneller zou gaan maar op mijn leeftijd is dat gewoon moeilijk en misschien ook niet zo realistisch. Ik hoor het ook om mij heen, alle oudere lopers leveren in, elk jaar een minuutje of zo. Maar onder de 24 minuten is nog steeds niet slecht èn het ging vrij gemakkelijk.

De komende maanden ga ik wat meer op 'duur' trainen want de (halve) najaarsmarathons komen er aan: de Rijk Zwaan Loop, de halve marathon van Monster, de Veluweloop, de Berenloop op Terschelling en de vele regionale loopjes.

Hot Club Du Paris: le fin est en vue!

Ik moet nog iets schrijven over de laatste dag Parijs. Dat is meer om het verhaal af te ronden dan dat ik iets buitengewoon nieuws of spannends te melden zou hebben. Ik zou het verslag van de verlengde stedentrip Parijs kort houden maar voor je het weet heb je toch weer een hele lap tekst en plaatjes.

Maandag 20 augustus was de vijfde en laatste dag van ons verblijf in 'La Ville Lumière'. We hadden nog wat metrokaartjes over dus gingen we ondergronds naar Belleville, met als hoogtepunt het Parc des Buttes Chaumont, en naderhand naar Montmartre met de Sacré Coeur. Het is echter laat geworden (de hele avond naar Zomergasten gekeken, Adriaan van Dis met veel fragmenten over... Parijs ;-)) dus stel ik dit laatste stukje van mijn reisverslag uit tot morgen...

1 opmerking:

Hans Verbeek zei

Deze zomer liep ik slechts 2x mee. Jammer dat de zomer er weer op zit.

Ik zie je graag aan de start van de eerste Kopjesloop (zondag 9 sep.).
Ik loop dan niet mee, maar praat de boel aan elkaar.
Michel en Hizkia zijn natuurlijk ook uitgenodigd