woensdag 29 augustus 2012

Zomaar wat plaatjes...


Toch nog even een paar uurtjes naar het strand geweest vandaag. Het was er doodstil, afgezien van een paar klassen schoolkinderen die met hun juffen en meesters naar het strand waren gegaan om zich te verpozen. Een paar meeuwen in jeugdkleed en een enkele kraai kwamen bij ons buurten, kennelijk om te kijken of wij nog wat te bikken hadden. Wij konden hen slechts appelschilletjes en een klokhuis aanbieden, maar dat ging er in als koek.

Misschien is het wel een van de laatste dagen dat we van het strand kunnen genieten. Maar september en zelfs begin oktober kunnen nog mooie momenten bieden dus wie weet.

Nu wij toch nog in nazomerse sferen zijn: de zomer is bij uitstek het seizoen voor tomatensalades, of voor Salade Nicoise. Daarvoor moet je de mooiste uitzoeken, het liefst van die grote vleestomaten. Laatst hadden we er eentje die zag er zó mooi uit, ik kon niet nalaten om die te vereeuwigen. Ik kan het ook niet helpen, ik heb die tomaat niet gemaakt...


Maar zulke zomerse plaatjes zullen steeds minder worden dit jaar. De herfst staat voor de deur, je merkt het al aan de avonden, het wordt steeds vroeger donker. En je begint het ook al in de natuur te zien, zoals deze groep indrukwekkende zwammen die voor ons kantoorgebouw staan.1 opmerking:

navidad zei

Mooi dat plaatje van de meeuw!