maandag 6 augustus 2012

Kerkpoldergang en Aanpoten in bosjes

Er is wat afgehold de afgelopen dagen. Zondag weer bij de Kerkpolderloop, waar ik andermaal heen ging met beide Jannen, in het voiture van de heer Wierenga. Daar aangekomen, eerst even een bakkie leut tot ons genomen, daarna omkleden. Voordat we van start gingen (zoals altijd om 10:15 uur) regende het behoorlijk, het noodde niet tot uitgebreid inlopen. Maar het werd al snel droog dus toch maar zo'n vijf minuten warm gedraaid in de bosachtige omgeving achter Onder Ons.


Bij de start was het in ieder geval droog, sterker: de zon brak door en het werd bepaald warm. En dat merkten we toen we eenmaal waren 'weggeschoten'. De combinatie van hoge luchtvochtigheid en warmte maakte dat we binnen de kortste keren hevig transpireerden en we 'hoog' in de ademhaling zaten.

Voor mijzelf sprekend, ging het niet zo soepel als de vorige week, ik had een niet te snelle start (ongeveer 4'35'' de eerste kilometer) en ook al kon ik dat tempo redelijk handhaven, daar moest ik wel voor werken, terwijl benen en longen niet bereid waren om mij wat sneller te laten gaan. Jan W. passeerde mij maar ik kon niet aanhaken, even later passeerde Michel Out en weer later Hizkia mij, kennelijk waren zij later gestart. Na het bekende rondje terug bij Onder Ons kwam ik in een tijd van 23'47'' over de finish, wat mij toch nog meeviel. In ieder geval onder de 24 minuten, zo voelde het niet. Jan W. had 23'01"en Jan G. 21'56, kortom een stel krasse knarren bij elkaar.
'

Na afloop nog even de nazit bij Onder Ons, onder het genot van koffie, cappucino en zelfs nog één witbiertje... Daarna bracht Jan W. ons weer veilig terug naar Den Haag. De rest van de dag in relatieve huiselijke rust doorgebracht, 's avonds gingen we uit eten met schoonzus, zwager, hun zonen en een vriendin van de oudste zoon. Dit was ter gelegenheid van hun 40 jarig huwelijk. Locatie: Sint Joris en de Draak, altijd goed. Ook ditmaal weer.


Aanpoten in Bosjes van Poot

En dan de training van de maandagavond. Op het programma stond een lichte fartlek, maar omdat ik - al zeg ik het zelf - bepaald mijn best heb gedaan en het gewoon 'lekker' ging, werd het voor mij een pittige training. Er waren best wel veel tempootjes ingelast, geen lange weliswaar maar in combinatie met de vele heuveltjes in het parcours was het best aanpoten. Na het inlopen, werd in de duinen onder andere circa 5 maal 30 seconden snel gelopen, afgewisseld met 30 seconden rustig. Dat ging prima.

Vervolgens kwamen we bij Duindorp uit, waar we rechtsaf de Nieboerweg opgingen en overstaken naar de Bosjes van Poot. Een mooi gebiedje met de nodige heuveltjes waar het goed trainen is. Daar hebben we wat korte en wat langere tempootjes gelopen en een pyramideloopje.

Eén keer kwam ik ten val in een kuil op een zijpad dat ik met nog drie anderen insloeg om een hoop blubber op het hoofd(bos)pad te vermijden, maar de schade bleef beperkt: afgezien van een modderig been en dito arm (maar dat stond wel stoer hoop ik) kon ik mijn weg direct vervolgen. Ik heb de hele training kunnen afronden.

Oh nee, toch niet: in de duinen op de terugweg ging de groep opeens weer versnellen, terwijl ik mij had ingesteld op uitlopen. Even aarzelde ik en toen ging ik er achteraan maar de groep was inmiddels zo'n vijftig tot zeventig meter verderop, ik kon ze niet meer achterhalen. Zelfs daarna nog een minuut vol tempo er achteraan, maar de afstand werd niet veel kleiner. Omdat er niemand was die even omkeek en ik geen zin had om mij verder druk te maken (het was wel mooi zo) sloeg ik een zijpad in en liep via een andere weg door de duinen naar de Fuutlaan en van daaruit naar huis. Alles bij elkaar zo'n 95 minuten onderweg geweest.

Geen opmerkingen: