zondag 21 oktober 2012

Het weekend van de beeldende kunstenaars


Een volle week niet hardgelopen, dat zal ik de komende tijd gaan merken. De pondjes zijn er aangevlogen! Wel heb ik zaterdagmorgen vroeg een poging gewaagd om althans de loopbeweging te maken (om het niet té veel te ontwennen) maar binnen tien minuten was ik weer thuis. Toch nog te gevoelig in de heup, bij elke stap. Maar wandelen gaat weer zonder problemen. Het is nu zondag, na een noodgedwongen lange nachtelijke wandeling door de regen - ik ging naar huis van een feestje en de laatste tram was al weg - ben ik genoeg doorgesmeerd om het vandaag nogmaals te proberen.


(Foto Arne Dutour-Geerling)

Het was trouwens wel een leuk feestje maar goed, dat was gisteravond en vannacht. Even terug naar de zaterdag. Op die dag is ook wat afgewandeld. Ditmaal door Utrecht, een van de gezelligste steden van ons land. Vooral de omgeving van de Dom, met die mooie Oude Gracht, de Donkere Gaard, het blijft altijd leuk. Doel was vandaag het Centraal Museum. Ik had op Utrecht Centraal, voor de 'grote' Bruna, afgesproken met museumvriendin Karin. Dat is alweer een tijd geleden omdat ze van Den Haag naar Doetinchem is verhuisd, maar die museumbezoekjes zo af en toe houden we er in.


Bij De Drie Vrienden hebben we gelunchd, en vrij copieus ook nog eens een keer. Wildschotel met vlaamse patatten. De Drie Vrienden ken ik nog van vele jaren terug, in de jaren zeventig was het een kroeg waar veel studenten en hippie-achtige types kwamen. Het interieur van die bruine kroeg van weleer is nauwelijks veranderd, al is het nu meer een restaurant geworden.

Na de maaltijd wandelden we door al die leuke straatjes naar het Centraal Museum. Wij hebben daar de diverse verdiepingen bekeken met zowel hypermoderne kunst als oude meesters uit de vaste collectie.

 
's Middags thuis - eerst in de stad nog wat cadeautjes gekocht voor 's avonds - maar eens een keertje heel basaal gekookt: andijviestamppot, d.w.z. gekookte en daarna gestampte aardappelen met rauwe andijvie en uitgebakken spekblokjes en gehaktballen erbij. Hollandser kan het al niet! Maar na alle pasta's, rijstgerechten en vis van de afgelopen tijd ook wel weer eens lekker.
 
 
 
's Avonds op weg naar het feest van Thea Bonnecroy en haar echtvriend (en onze clubvriend) Paul Versteegh. Aanleiding was de opening van het nieuwe atelier van Thea waar beide kunstenaars aan de slag kunnen. Het is een immens grote ruimte.
 
 
Het werd een gezellig feest waarbij veel broeders in de kunst aanwezig waren en naderhand vrolijk gedanst werd. Ook het vertrouwde vriendencluppie van Haag Atletiek liet zich niet onbetuigd...

Geen opmerkingen: