maandag 15 oktober 2012

Raar loopje

Deze week zal er vermoedelijk wat minder geblogd worden over hardlopen. Weliswaar lijkt het erop dat die heupblessure meevalt, want na een binnenzit-dag afgelopen zondag - lopen kon nauwelijks, vooral direct vanuit zitstand was het pijnlijk - kon ik vandaag gewoon naar kantoor en heb ook gewoon gewandeld, zij het met een trekkend been want de heup is nog wel wat pijnlijk bij elke stap.


Een van onze trainers en mede-forens Henk Kop zag mij vanmorgen vroeg lopen op het perron van Utrecht CS en vroeg wat er aan scheelde. Ach, niets eigenlijk, gewoon een lichte blessure waarvan ik binnen een paar dagen hoop te zijn hersteld. Als je hoort hoeveel mensen in je omgeving ècht iets mankeert, waar hebben we het dan over. Maar wel krijg ik de laatste tijd steeds meer te horen dat ik mij niet zo moet uitsloven, "want je bent ook de jongste niet meer".

Dat mag zo zijn, maar uitsloven? Ach, ik vind het gewoon heerlijk om hard te lopen, dat hoef ik niemand en zeker alle lopers niet uit te leggen. Natuurlijk moet je geen 'gekke dingen' doen maar dat valt ook wel mee denk ik. Wat wel gek is dat je je altijd een stuk jonger voelt dan je werkelijke leeftijd. Ongetwijfeld een feest van herkenning voor veel senioren! Ook zo gek is dat je tegenwoordig nog steeds 1 uur en 19 minuten achter elkaar kunt lopen, alleen geen 20 km meer (zoals die keer in Parijs, nadat de foto hieronder is gemaakt (1984)) maar hóóguit 10 EM, als je tenminste goed in vorm bent. 

Ziezo, dit was gelijk een mooi bruggetje/excuus om weer een nostalgisch fotootje te plaatsen ;-)...


Goed, weinig loopverhalen de komende dagen, maar er valt genoeg te bloggen. Het wordt een veelbewogen herfst, letterlijk en figuurlijk.

1 opmerking:

RunningHans zei

Voor leken doen wij natuurlijk "gek". wij vinden dat uiteraard niet gek. Gewoon doorgaan Fred.