zaterdag 6 oktober 2012

Stedelijk tripje

Herfstbladeren in regenplas (Vondelpark)
Dit weekend wordt er een van wandelen en een halve marathon, maar vrijdag was in dat opzicht een voorproefje. Het was een mooie dag voor een stadstripje. Dat werd Amsterdam, met vrouw en met de trein. Voor de tweede maal in korte tijd naar het Stedelijk, in de krant was een voucher bijgevoegd voor één gratis entree. Zelf heb ik een museumjaarkaart, dus...


 
We konden uiteraard met de tram vanaf Amsterdam CS naar het Museumplein, maar dat hebben we niet gedaan. We hebben gewoon gewandeld, dat is nooit een straf in onze bruisende hoofdstad. Over het Damrak, door de Kalverstraat, Muntplein, Leidseplein, langs het Vondelpark en een stukje PC Hooftstraat naar het museum.

We hadden nog twee tussenstops, één bij de één dag eerder door Lieke van Lexmond geopende Vitamineplantenwinkel in de Kalverstraat, waar je een gratis plantje - eventueel met jouw naam op het potje - kon halen. Wat de bedoeling nu precies is van die winkel, geen idee, of hooguit half idee, want dat planten effect kunnen hebben op de gezondheid, althans het gestel en de vitaliteit, was mij wel bekend. Hoe dan ook een mooie winkel, op de terugweg kregen we twee plantjes mee en die staan nu te pronken op het keukenkozijn.


Over 'gratis' gesproken (wij Nederlanders zijn gek op dat woord), bij het Stedelijk aangekomen bleken meer mensen de gratis voucher ontdekt te hebben, want er stond een hele lange rij maar de doorstroming verliep voorspoedig.

Eenmaal in het museum, hebben we zowat alles bekeken wat er te bekijken viel, maar in tegenstelling tot de vorige keer is nu ook het soutterain bezocht, een door topografie bepaald gangenstelsel.

Het beste is om maar even te verwijzen naar dit onderstaande foto-album voor de vele, vele plaatjes die je in het nieuwe museum, of beter vernieuwde, museum kunt maken.

 
Vandaag gaat er weer eens gewandeld worden met de Doornvogels in Rhenen, het lijkt zowaar een hele groep te worden. En morgen (zondag) een halve marathon, meteen een mooie duurtraining. Verslagen van e.e.a. volgen!

2 opmerkingen:

André zei

Tot morgen bij de Hoge Veluwe Loop?
Het wordt morgen mooi loopweer.
Slechter dan vandaag kan bijna niet!

Koen Martens zei

Staat mooi die blaadjes op de foto, toch hoop ik dat ze ze volgende week van de baan zijn om in hardloop termen te blijven.