dinsdag 26 maart 2013

Laagjes...

Eindelijk lente!
Uiteraard is bijgaand plaatje gejat van Facebook (vkmag) maar het leek mij wel toepasselijk. Al zou ik voor iets meer laagjes op mijn huid kiezen dan dit vrolijke stel. Hoe dan ook wordt er tot en met 8 april (verder gaat de weersverwachting niet) nauwelijks tot geen verbetering verwacht wat de kou betreft (steeds 3 - 6 graden max. overdag, 's nachts lichte vorst), hoewel het op een enkele dag bloedheet (...) zal zijn met een maximumtemperatuur van maar liefst 8 graden C.

Mooier kunnen we het niet maken, leuker al helemaal niet. Wat niet wegneemt dat het gisteravond, weliswaar 'met vier laagjes' aan, nog best meeviel tijdens de training. De oostenwind was iets minder snijdend dan gisterochtend - je wist toen niet wat je voelde wanneer je wind tegen had, ongelofelijk! - en er is lekker gelopen.

Bijna alle dames van Groep 5 waren er, ik zou bijna schrijven uiteraard, want de dames vormen een uiterst gedisciplineerd team binnen het team. Trainer Wim was er niet - zijn Trudie was jarig, gefeliciteerd Trudie en Wim! - maar Ilse nam zijn honneurs prima waar.

Er stond een duurloopje op het programma van ca. 90 minuten met zo nu en dan wat versnellingen. Om preciezer te zijn: drie series van 5 x 30 seconden snel, met tussen de tempo's 20/30 seconden rust en ca. tien minuten tussen de series. We 'pakten' de Laan van Poot, Houtrustweg, Nieboerweg, de Eerste Binnenhaven, de bekende weg op naar boven, oversteken en dan rechtsaf en dan via het Scheveningse buurtje achter de Westduinweg en de Westduinweg zelf de Boetzelaerlaan op, bij de Willem de Zwijgerlaan weer rechtsaf, het verversingskanaal over en via Houtrustweg en Laan van Poot terug naar de baan. Even wat rek- en strekoefeningen en terug naar huis gelopen.


Uit den ouden doosch, maar wel met beter weer!
Wanneer je alles meerekent - van tevoren had ik ook een kwartiertje ingelopen op weg naar de baan - heb ik zeker 1:45' gelopen, maar laten we het op anderhalf uur houden. Dus voor mij was het zowel qua duur als qua tempo's - mijn benen (en hun baasje) hadden er kennelijk zin in en wilden zo snel als mogelijk was lopen - een geslaagde training.

Of ik daar woensdag een terugslag van krijg is mogelijk, als je ouder wordt heb je toch langer herstel nodig. Maar dat zien we dan wel weer!


Geen opmerkingen: