maandag 4 maart 2013

Pittige lentetraining

De eerste prille lentedag! De zon scheen de hele dag, desondanks was het 's ochtends ijzig koud. Ik had een fleece aan en een windstopper daaroverheen, maar de wind sneed daar linea recta doorheen tot in mijn beenmerg. Ik was op de fiets naar een bepaalde bestemming en besloot bijna halverwege naar huis terug te keren. Daar een dikkere fleece aangetrokken, handschoenen aan en een extra jack over mijn windstopper aangetrokken. En toen weer terug. Maar naarmate de dag vorderde, won de zon aan kracht en 's middags was het ronduit mooi lenteweer. Zonder dat ik het had gepland maakte ik een fietstocht, zomaar kris-kras, en op een gegeven moment kwam ik in Rijswijk terecht, en daarna via Overvoorde richting Loevesteinlaan en Vrederustlaan.

Op deze eerste dag als pensionado (mijn nieuwe beroep) heb ik meer calorieën verbrand dan op een (werk)maandag. Het bleef niet bij fietsen, 's avonds ben ik 'gewoon' gaan trainen. Ditmaal weer eens met Groep 5!

 
Het werd een zeer pittige training door (grotendeels) de duinen! Het loopniveau van de groep is erg gestegen, het inlopen ging al in een zeer snel tempo. Althans, voor mijn gevoel.
Op papier leek het helemaal niet zo'n zware training te worden: een duurloop van ca. 70 minuten met vier tempo-pyramidetjes van 1-2-1 minuten. Stelt niks voor, zou je zeggen, maar er werd erg hard gelopen, het kostte mij de meeste keren moeite om de groep bij te houden. Wat kan een minuut, en wat kunnen twee minuten dàn lang duren! Toch hoefde ik niet af te haken, sterker, op het laatst liep ik met de hele groep mee.


Uiteindelijk is er tachtig minuten gelopen. Daags na die 100 minuten best pittig. De rest van de week hou ik het wat lopen betreft heel 'low profile' want zondag is de grote (CPC) dag!

Geen opmerkingen: