donderdag 14 maart 2013

Witte rook na zonnige winterdag


Het is alweer donderdag op het moment dat ik deze woorden intik. Maar de donderdag is nog héél jong, daar valt nog niets over te zeggen.

Des te meer valt er iets te vertellen over de woensdag. Nou ja, dat valt ook wel mee, of tegen, als je tenminste het grote wereldgebeuren buiten beschouwing laat. Doen wij dat niet, dan kunnen we zeggen dat 'we' een nieuwe Paus hebben! Een Argentijn, Jorge Mario Bergoglio, oftewel Paus Franciscus de Eerste.

 
Nu ben ik niet katholiek, maar was ik dat wel dan zou ik heel gelukkig zijn met deze keuze denk ik. Tenminste, afgaande op hoe deze man overkomt en wat er over deze man wordt gezegd - hoogst intelligent, vriendelijk, bescheiden en opkomend voor de armen - zou hij wel eens Paus Johannes qua populariteit kunnen evenaren, zo niet overtreffen.
Wat ik mij wel afvroeg is dat wij al Máxima hebben, Franciscus I is nu hoofd van de Roomskatholieke kerk: is er sprake van een sluipende Argentijnisering van de Europese samenleving?

Maar goed, ik schreef zojuist dat we het wereldgebeuren buiten beschouwing zouden laten en nu heb ik toch al een heel verhaal geschreven over de nieuwe paus. Terzake nu.

 
Gisteren heb ik aardig wat afgewandeld, ik liep vanaf huis naar het centrum om bij Run2Day mijn sporthorloge af te geven: de batterij is op en moet vervangen worden. Het was wel buiten verwachting mooi weer: blauwe lucht, de hele dag zon en de buitentemperatuur was 9 graden C., een stuk warmer dan werd voorspeld. Op de terugweg zag je dat op de Lange Voorhout de krokussen al zijn opgekomen maar de meeste bloemen hielden hun blaadjes voorzichtigheidshalve gesloten. Zó warm was het uiteindelijk ook nog niet, integendeel.

's Avonds was de training, ik had besloten om met groep 5 mee te trainen omdat ik mijn neus daar toch al zo weinig laat zien, maar de benen voelden nog steeds niet tof. Op het programma stonden drie tempo-series van 1-2-1-2-1 minuten. Niet al te zwaar dus en de eerste serie heb ik keurig met de anderen afgewerkt. Maar eigenlijk was het nèt iets teveel voor mij, herstel-technisch gezien, dus nam ik even voorbij Kijkduin afscheid van de groep en liep terug naar huis, waarbij ik de andere twee series voor mezelf heb afgewerkt, op eigen tempo.

Nu even wat rustiger-aan want zondag is de Time Trial, het eerste officiële hardloopevenement in het kader van Haag100, het jubileumjaar. De bedoeling is dat de 46(!) teams van 4 tot 7 hardlopers 5 kilometer gaan rennen waarbij de tijd van de derde loper (eventueel rekening houdend met de zogeheten 'Methusalem-factor') als finishtijd voor het hele team telt. Ik heb mij ook aangemeld bij een team, de 'Hartmannen 5'. Ervaren en minder ervaren lopers mogen meedoen. Nou ja, enige ervaring heb ik wel maar veel echte snelheid zit er niet in, ik mag momenteel blij zijn als ik onder de 25 minuten finish. We gaan het zien!

Geen opmerkingen: