zondag 31 maart 2013

Waar is het Molfeestje? Hier is het Molfeestje!


Allereerst iedereen een Vrolijk Pasen toegewenst!

Gisteravond was weer de bijna traditionele jaarlijkse borrel van een viertal Haag-vrienden, dit ter gelegenheid van hun reeds jarig-geweest zijn. Het ging om Paul K., Pail van O., Jan Letsch en verslaggever dezes. Allemaal in dezelfde periode geboren, van Waterman tot Ram.

 
Evenals voorgaande jaren was de locatie het gezellige café Momfer de Mol in de Oude Molstraat, met eigenaar Joep aan het roer. Vanaf kwart over vier waren de mensen welkom. Het zouden er uiteindelijk zo'n kleine twintig worden. En als ik het over mensen heb doel ik op Haag-vrienden die niet noodzakelijkerwijze in één groep trainen, maar verspreid over diverse groepen. Wat zij gemeen hebben? In ieder geval een jarenlange traditie van uitstapjes, carnavalsvieringen en fietsweekendjes, al is dat de laatste jaren aanmerkelijk minder geworden.

 
 

Hoe dan ook was het weer gezellig bij Joep. De jarigen kregen cadeautjes in de vorm van drank, boekenbonnen en zelfs een kleurrijke schildering van Pul Versteegh. Rond acht uur ging een deel van het gezelschap naar achteren om aan de eettafel plaats te nemen. Er werd een smakelijke maaltijd opgediend, men had vis of vlees besteld en dat ging er in als vis of vlees. Zelf bestelde ik Boeuf Bourguignon waar niets mis mee was, anderen namen hamburger of vis, alles met een garnituur van lekkere patatten.

 
Na het eetgelag ging een deel van het gezelschap terug naar huis, anderen bleven nog even hangen bij charmant gezelschap en gingen naderhand nog wat na-borrelen bij Café Huppel de Pub, de buurman van Momfer de Mol. Zelf maakte ik het niet te laat, na drie wijntjes en twee biertjes vond ik het welletjes. Op eerste paasdag - wat het inmiddels is- zal er nog genoeg gewerkt moeten worden, vooral in de keuken, want we krijgen paasbrunchgasten...

Geen opmerkingen: