woensdag 3 april 2013

Niet jachten, wel jagten

Een hittegolf is het nog steeds niet, bepaald niet zelfs, maar de zon straalt de laatste dagen uitbundig en dat is ook wat waard. Vooral als je een goed beschut plekje weet te vinden, want de wind die weet wat.

De afgelopen dagen was er van alles wat. Het lopen stelde niet veel voor, gisteren 40 minuutjes met toch wat 'zware benen' van de laatste tempotrainingen, en vandaag hooguit twintig minuten. Maar daar staat tegenover dat ik het fitnessen weer een beetje heb opgepakt. Bij ons clubhuis is namelijk ook een krachthonk waar je gewoon je oefeningen kunt gaan doen.

 
Nu is het al een tijd geleden dat ik voor het laatst aan de ijzers hing dus zal ik het - heel voorzichtig - een beetje moeten opbouwen. Doel is overigens niet om een soort Arnold Schwarzenegger te worden, maar simpelweg om wat oefeningetjes te doen als tegenwicht voor het lopen.

Het is geen superdeluxe fitnescentrum maar dat maakt niet uit, wat je nodig hebt staat er in ieder geval. Ik was overigens niet alleen, Nederlands indoorkampioen kogelstoten Erik van Vreumingen was ook bezig met zijn oefeningen. Letterlijk een gevalletje van de muis en de olifant op de brug...

Nog even thee gedronken aan de bar met clubhuisbeheerder Frans en enkele lotgenoten die later zouden gaan fitwalken resp. hardlopen, daarna lopend terug naar huis.

Tussen de middag zijn wij naar de bioscoop gegaan, Pathé aan het Buitenhof. Elke dinsdag zijn er zogeheten '50 plus voorstellingen', tegen sterk gereduceerd tarief inclusief koffie of thee en een lekkernij (ditmaal een forse chocoladereep) in de pauze. De films zijn van hoge kwaliteit. Zo was er vandaag de film 'Jagten' van de vermaarde regisseur Lars von Trier, de waardige opvolger van 'Festen'. Ik had de film eind vorig jaar al gezien en vond (en vind nog steeds) de film de beste van 2012. Daarom wilde ik 'm nog een keer zien, samen met mijn vrouw. Maar ook vandaag ervoer ik de film net zo beklemmend en ontroerend als de eerste keer, ook al wist ik wat er ging komen. Mateloos sterke film, geweldig acteerwerk van iedereen maar met name van Mad Mikkelsen.

 
 
Omdat we vroeg in de stad waren - dat was mijn schuld, ik meende dat de film om half een begon maar het was een uur later - hebben we een korte wandeling gemaakt langs de Hofvijver, over de Kneuterdijk en rond de Koekamp. We hadden zelfs nog tijd voor een museumbezoek, het Haags Historisch Museum tegenover de Hofvijver.
Een aantal zalen werden gerestaureerd waardoor slechts een beperkt deel van het museum - de vaste collectie - te bezichtigen was, maar dat was al meer dan genoeg. Bovendien kun je als museumjaarkaarthouder bij wijze van spreken in- en uitlopen.

 
Gisteren gingen wij naar Rijswijk, onze vrienden Gerda en Wim gaven een feestje. We konden meerijden met gezamelijke vrienden Ad en Marijke en Bor de Hond. De Tom Tom bracht ons snel en feilloos naar de plaats waar het allemaal plaatsvond. De gastvrouw had zich weer in positieve zin uitgesloofd en tracteerde de visite op een tafel vol lekkere hapjes.


 
Later op de avond brachten Ad en Marijke ons ook weer terug naar huis. Wat een service, met het openbaar vervoer doe je er minstens een uur over.
 
 
Weer terug naar vandaag: 's Avonds weer naar de schilderworkshop. Wegens persoonlijke omstandigheden van onze workshopleider zijn er twee weken overgeslagen. Nu weer lekker aan de slag met z'n zessen. 
 
 
 
 

1 opmerking:

Anoniem zei

Het lekkerste hapje staat NAAST de tafel :-)