dinsdag 30 april 2013

Oranje blanje bleu

Een heel bijzondere dag vandaag, uitleg overbodig. Wij zullen ons niet in het feestgewoel storten en thuis, ten dele op de bank, de kroning eh... de troonswisseling en inhuldiging van Willem Alexander tot Koning van Nederland meebeleven.

 
Gisteren hebben we al een oranjeversnapering tot ons genomen. Dat was nota bene op het buitenterras van Intratuin in 's Gravenzande. Dit nadat onze dochter ons daarheen had gebracht en wij uitgebreid plantjes, tuinaarde e.d. hadden ingeslagen voor de herinrichting van voor- en achtertuin. We waren de hele ochtend al druk in de weer geweest met schop en zaag om woekerend klimop en ander diepgeworteld plant- en en stronkmateriaal te verwijderen, de hele groene bak zit tot de rand vol.

 
 
 
Na thuiskomst een van de drie 40-liter zakken aarde leeggestort in de voortuin en daar alvast wat plantjes ingezet. Vandaag de rest, ook in de achtertuin. Onze buurman Jan nodigde ons uit voor een drankje in de tuin. Lekker in het zonnetje, met een biertje of wijntje naar keuze. Daar spraken wij meteen met hem en een andere buurman af om 's avonds naar de stad te gaan. Zo geschiedde, om een uur of negen gingen wij met de fiets die kant op. Onze eerste stop was al snel, in Café Emma aan het Regentesseplein. Biertje gedronken, daarna verder. Ofschoon er ditmaal geen Koninginnenach was, waren er in het centrum veel mensen op de been en speelden er overal bandjes. Niet alleen de bands in het kader van het Life I Live festival - daar zijn wij niet naartoe gegaan - maar ook bandjes in de diverse populaire kroegen in de binnenstad zoals De Bieb en Lokaalvredebreuk. Leuk sfeertje, goed- en vaak oranjegemutste mensen alom. Heel wat goede bekenden gezien en gesproken, teveel om op te noemen eigenlijk. Wij zouden even blijven, maar het werd toch nog half twee voordat we de terugtocht naar huis aanvaardden.

 
 
Moest er dan niet getraind worden? Ja, maar ik was en ben nog snip- en snipverkouden, niezen, snuiten en m'n hele kop dicht. Dat ging 'm dus helaas niet worden gisteravond. Hopelijk kan ik woensdag de draad weer oppakken, eerst maar eens zien hoe de verkoudheid zich ontwikkelt.

Geen opmerkingen: