maandag 22 april 2013

De ochtendstond...


Met de dag zie je de natuur veranderen. Natuur in bredere zin, dus niet alleen in parken, bossen en duinen maar ook in onze stadstuintjes. Daarom zijn de maanden april en mei mijn favoriete wandelmaanden: een periode van steeds meer groei, bloei, pracht en praal. Om over het vogelgezang en het amfibieën- en reptielengebroed maar te zwijgen. Zo mogelijk probeer ik elke ochtend voor het ontbijt een uurtje te lopen of te wandelen, dan gaat de zakcamera mee. Vanmorgen op weg naar en in Meer en Bosch bijgaande plaatjes gemaakt.


Ik was de straat nog niet uit of de eerste kiekjes waren al gemaakt. De forsythia's zijn wat bloei betreft nu op hun hoogtepunt.

Bloesem en de bloemen van de magnolia moeten wel als de wiederweerga op de plaat worden gezet want de blaadjes beginnen nu al te vallen. Echter zal er in mei nog genoeg te genieten vallen op dat gebied, in de Betuwe in het bijzonder, maar eigenlijk overal wel waar nog natuur is.

 
 Zo in de vroege ochtend waren de blaadjes van bodembedekkers zoals dovenetel nog witomrand van de nachtvorst, want vannacht lagen de temperaturen rond het vriespunt.

Wie het kleine niet eert... Je hoeft niet eens zo heel ver weg van huis om mooie dingen te zien. Zeker Meer en Bosch, dat uiteindelijk maar een klein parkachtig bos is, herbergt een interessante flora en fauna.

Maar ook de gecultiveerde bloesemboompjes zoals prunussen doen het goed in de voortuin.


Kleine mantelmeeuw (Larus fuscus)

Geen opmerkingen: