donderdag 4 april 2013

Op z'n Belgisch...

Woensdag een beetje van hot naar her gelopen. Eerst naar Loosduinen gewandeld om mijn bril te laten repareren. Het ene pootje was er tijdens de schilderworkshop pardoes afgevallen. Ik had het piepkleine schroefje - twee millimeter - zowaar nog terug kunnen vinden en zorgvuldig in mijn portemonnee gestopt, maar eenmaal bij de opticien was-ie foetsie. Geen probleem, binnen vijf minuten was de reparatie gepiept, en het kostte mij niets.

Omstreeks half een had ik een afspraak met ex-collega Annemieke bij tennispark Hanenburg. Zij zou de foto's meebrengen die ik ooit, twaalf jaar geleden na een reunie van onze eerste werkgever, vergeten was mee te nemen. Bij het tennispark aangekomen, zag ik haar met vriendinnen zitten in het restaurant. Ze zwaaide enthousiast naar mij, onmiddellijk gevolgd door een ontzet gebaar van haar hand naar de mond. Nou ja, vergeten, dat kan de beste overkomen.

Lang verhaal kort: als het goed is ben ik vandaag op weg naar Naaldwijk om de foto's alsnog bij haar thuis op te halen.

's Avonds was een ludieke trainingsavond, althans nadat de eigenlijke trainingen achter de rug waren. De barcommissie had er weer iets moois van gemaakt: een Belgische avond, eigenlijk een Vlaamse avond. Compleet met Lachouffe-biertjes, echte Belgische Patatten en Vlaamse muziek van K3 :-). Waarom óók geen muziek van Jacques Brel, Will Tura, dEUS, Zita Zwoon, Eddy Wally of iets dergelijks, maar een kniesoor die daar op let.


Maar hoe was de training? Daar kan ik de helft van zeggen. Er was een meer dan behoorlijk programma af te werken: 6-4-4-2 minuten, en dat tweemaal. Best pittig, de tempo's moesten in 10 km tempo worden gelopen en ook nog eens door de duinen. Ik had niet zulke goede benen als vorige week, ik had het gevoel dat ik mij moest forceren om bij te blijven. Reden waarom ik het na één serie voor gezien hield en in eigen tempo ben teruggelopen naar de Laan van Poot. Ik was niet de enige, zo bleek, Anja en Yvette hadden ook niet echt hun dag zullen wij maar zeggen.

 
 
 
 
Maar goed, toch nog een uurtje gelopen, iets is beter dan niets. Na de douche meteen mijn voornemen om de rest van de week een beetje rustig-aan te doen met eten teniet gedaan door een heerlijke zak vlaamse frieten met mayonaise te bestellen en een Lachouffe. De anderen waren inmiddels teruggekeerd van de training en volgden mijn voorbeeld. Het is niet bij die ene Lachouffe gebleven en naast de patatten waren ook nog kaasblokjes en nootjes.
Menigeen zal deze regels hoofdschuddend lezen maar ik beloof: de komende dagen gaan we weer een beetje gezond eten! :-)

"Niet op reageren. Da's zo'n Waalse Gaai..."

Geen opmerkingen: