woensdag 6 maart 2013

Lente in de lucht!

"Willen jullie met mij spelen?"

Was het maandag de eerste prille lentedag, gisteren was de eerste èchte lentedag. Het werd heerlijk weer. Om te beginnen heb ik dinsdagochtend vroeg, direct na het opstaan, een lange (anderhalf uur durende) duinwandeling gemaakt. De zon kwam net op. Bij Kijkduin naar beneden gelopen en via Meer en Bosch - waar momenteel een zee van sneeuwklokjes bloeit - en Laan van Meerdervoort naar huis, maar eerst bij de grootste kruidenier van Nederland boodschappen doen voor het ontbijt.

 
 
 
Daarna ben ik in de tuin flink in de weer geweest met de vijver, die moest gereinigd worden, helemaal bladvrij gemaakt, en de begroeing rond de vijver moest worden aangepakt.

Later zijn wij naar de Telfort-winkel gefietst. Mijn GSM (Samsung Galaxy X) ben ik vorige week kwijtgeraakt (verloren of gestolen, wie zal het zeggen) en ik heb de zaak meteen laten blokkeren. Heb nog navraag gedaan bij NS en HTM, maar er was niets gevonden. Maar helemaal zonder mobieltje op zak is ook weer zoiets. Het abonnement loopt nog tot eind december en dat kon niet eerder worden opgezegd, althans niet zonder een forse boete te betalen, dus hebben we een simpel pre-paid telefoontje gekocht. SIM-kaart gedeblokkeerd, klaar. Akkoord, ik kan er alleen maar mee bellen en gebeld worden, maar meer heb ik niet nodig. Zeker nu ik niet meer forens.


Op de terugweg langs Artifac, nog wat penselen en acrylverf gekocht want dinsdagavond was de eerste schilderworkshop dit jaar die Paul Versteegh heeft georganiseerd.

Maar eerst 's middags een paar uur in de zon gezeten en gelezen, een boekje van Herman Koch. In de achtertuin, het werd zó warm dat het bovenlijf ontbloot werd en de korte broek aankon. Daarna nog wat boodschappen gedaan.

's Avonds dus op de fiets naar het atelier. Wij (vier vrouwen en drie mannen) dronken eerst wat koffie en gingen daarna aan de slag. Het was niet de bedoeling om een ultiem kunstwerk te maken, maar gewoon wat te oefenen met kleur. Het idee is om meer bewust te worden wat kleuren doen, ook in combinatie met elkaar.

Geen opmerkingen: