donderdag 21 november 2013

Back to normal

Ziezo, we staan weer met beide benen op de grond. Op Haagse bodem. Woensdagavond zou ik gaan trainen, maar buienradar gaf regen en natte sneeuw aan, dus ben ik - heel opportunistisch - 's ochtends gaan hardlopen. Het was toen nog droog namelijk, de zon scheen zelfs. Eerst ging ik naar de Laan van Poot waar veel al wat oudere Haag-leden druk bezig waren in het krachthonk. Wat mij op de gedachte bracht dat ik het afgelopen jaar niets aan krachttraining heb gedaan, daar moest ik volgende week maar eens mee beginnen.

 
Er stond een stevige baantraining op het programma maar ik heb dat op mijn eigen manier ingevuld. Het is aanzienlijk moeilijker om in je eentje zo'n training te doen, in een groep zet je door ook al ga je bijna kapot, maar in je eentje leg je al snel het bijltje erbij neer. Ik liep dus één 200 meter en één 400 meter op de baan, de rest heb ik buiten de baan - in de duinen - in duurlooptempo gedaan (dl1/dl2) met zo nu en dan lichte versnellingen. Wel heb ik op het laatst het traject vanaf de Fuutlaan tot aan mijn huis in vol tempo gelopen, in iets meer dan zeven minuten. In totaal had ik er toen 75 minuten opzitten.

Vandaag ging al benenwagend naar het Appeltheater waar een openbare repetitie was. Dat gebeurt wel meer, belangstellenden kunnen zich - ook telefonisch - bij de kassa opgeven, de middagrepetities (op donderdag) kunnen gratis worden bijgewoond, voor de avondrepetitie moet iets worden betaald.

Er werd een scène uit de komende marathonvoorstelling 'Casanova' gerepeteerd. Hugo Maerten speelt hierin een puissant rijke oudere dame die door de listige, op haar miljoenen azende Casanova (Aus Greidanus jr.) wordt verleid. Veel mag ik er op dit moment niet over vertellen, maar het was interessant om het proces van een repetitie te zien, de dynamiek tussen acteurs en regisseur Aus Greidanus sr. Laatstgenoemde brak zo nu en dan in om aanwijzingen te geven en suggesties voor kleine wijzigingen te opperen om te zien of dat voor de gegeven scène beter ging 'werken.'

Geen opmerkingen: