donderdag 7 november 2013

Stiekem trainen tussen de druppels door...

 
De laatste weken ben ik vooral bezig met schilderen, boodschappen doen en koken. En hardlopen uiteraard, zolang lijf en benen willen blijf ik dat doen. Eerlijk gezegd is enig opportunisme mij niet vreemd: er werd woensdagavond veel regen voorspeld, dus waarom niet overdag getraind? Alzo geschiedde...

Tijdens mijn bruto/netto 85 minuten durende loopje ben ik welgeteld één medeloper tegengekomen, of medeloopster liever gezegd: Ilse! Dus ook zij zou die avond niet gaan lopen. Haar reden had een minder opportunistisch karakter dan de mijne: zij ging naar een cabaretvoorstelling van Lebbis. Leuk, dat is toevallig ook een van mijn favoriete cabaretiers: Lebbis is bevlogen en zijn shows gaan ergens over, hij geeft je altijd wel iets mee om over na te denken en te praten. Ben benieuwd hoe zij het heeft gevonden.

Ilse was net klaar met het programma waar ik amper mee begonnen was: een duurloop met als kern  2-4-6-4-2 minuten in een snel duurlooptempo (dl3), steeds met 50% rustpauze. Bij de Fuutlaan naar boven de duinen in, rechtsaf en na een kilometer rechtsomkeert richting Kijkduin en van daaruit naar Loosduinen. Inmiddels was ik met de eerste twee minuten begonnen, en na de eerste vier minuten kwam ik uit bij Meer en Bosch. Daar liep ik mijn zes minuten en vervolgens weer vier minuten vanaf Meer en Bosch over de Laan van Meerdervoortloop tot aan het De Savornin Lohmanplein. De laatste twee minuten en nog tien minuten uitlopen waren gereserveerd voor de Vruchtenbuurt.

s' Avonds  na het eten - ditmaal paëlla gemaakt uit 'Het Hardloperskookboek' van Miriam van Reijden en Barbara Kerkhof, een verjaardagscadeautje van Groep 5 - toch nog even naar de club. Ik kwam droog over, en later die avond bleef het ook op de terugweg droog dus ik had mazzel gisteren. Wel viel op dat het aanmerkelijk rustiger was in het clubhuis dan normaal, kennelijk was het weer - er is toch wel het nodige hemelwater gevallen - voor menigeen een overweging om thuis te blijven.

In het clubhuis is veel gepraat over het trainingsweekend volgende week in Burgh Haamstede. Er gaan altijd flink wat leden van onze vereniging heen, wat erg gezellig is. Voor ons huisje moesten nog wat afspraken worden gemaakt over wie boodschappen ging doen, wie met wie zou meerijden enzovoorts. Wij zitten met een groep mannen in een huisje en daarnaast is een vrouwenhuisje met een man (goed geregeld ;-) en het idee is dat Arne een van de avonden gaat koken voor en bij de dames. Een vorige keer deed ik dat maar toen was de samenstelling van het huisje anders, dit jaar gaat voor het eerst een flinke afvaardiging van Groep 5 mee.

Trainingsweekend 2011 in Burgh Haamstede - warming up voor de cross

Verder hebben Arne en ik - na een paar smakelijke dubbelbokjes - nog uitgebreid gepraat over belangrijke zaken die met het leven te maken hebben - over trouw en vrijheid, gewone vriendschap met vrouwen, allemaal zaken die elkaar niet hoeven te bijten - maar het zou te ver voeren om daar nu verslag van te doen.

1 opmerking:

navidad zei

Oei, Fred, is dat niet wat vroeg om de midwinterse zonnewende te vieren?