dinsdag 14 januari 2014

Hebban olla uogala nestas beginnan...


Toch wel makkelijk, die reminders op Facebook. Aanstaand weekend (zaterdag 18 en zondag 19 januari) is weer de jaarlijkse Nationale Tuinvogeltelling. Twee jaar geleden deed ik daaraan mee: niet eens zó verdekt opgesteld nam ik plaats achter de tuindeur, schrift op schoot en ballpoint in de hand, en vervolgens kijken wat er in een tijdspanne van een half uur mijn tuin kwam bezoeken. Overvliegende vogels telde ik niet mee, tenzij ze even een rustpauze hielden in mijn tuin of die van mijn naaste buren.


Twee jaar geleden deed ik ook mee en vorig jaar ben ik het vergeten. Nu maar weer want mij valt op dat ik de laatste weken vrij veel vogels signaleer. Zoals nu, op het moment dat ik deze woorden intik, zie ik twee spreeuwen in de tuin en nu vliegen er enkele koolmezen over. De bedoeling is om straks per vogelsoort het hoogste aantal dat je in dat halfuur tegelijkertijd ziet, te noteren. Zo voorkom je dat je dezelfde vogel dubbel telt.

Ook de vlaamse gaai laat zich af en toe zien

Als je al niet genoeg rare vogels tegenkomt in het dagelijks leven (nauwelijks voorstelbaar) en heb je zin om mee te tellen, meldt je dan hier aan.

Geen opmerkingen: