zondag 12 januari 2014

Twee Nieuwjaarsrecepties


Hier zijn we weer! Wordt er nog geblogd tegenwoordig? Ja, maar de afgelopen week was daar weinig aanleiding toe. Ik ben wel met van alles bezig geweest, maar dat is niet erg boeiend voor een weblog. Belangrijkste reden is dat ik geveld ben door ichsias in het linkerbeen waardoor ik afgelopen woensdag niet kon (hardlopen) en het er donderdagochtend, na een poging daartoe, al na amper honderd meter zó  inschoot dat ik die hele dag slechts voetje-voor-voetje schuifelend door de kamer kon bewegen, ik ben niet buiten geweest. Vanaf toen ging het steeds ietsje beter maar het zal vele dagen, zo niet weken, duren voordat ik weer een beetje 'normaal' kan joggen. Ach, er zijn ergere dingen, jammer is wel dat ik waarschijnlijk al die lopen waarvoor ik voor-ingeschreven heb (en dat zijn er wel een paar) moet laten 'lopen', kost handenvol geld. Maar goed.


Gisteren was in ieder geval afleiding in de vorm van de als altijd gezellige Nieuwjaarsreceptie, ik was gelukkig in staat om daar rustig fietsend naar toe te gaan. Het waren zelfs twee nieuwjaarsrecepties, één officiële van onze vereniging Haag Atletiek, de tweede van onze trainingsgroep 5, op een andere lokatie.

Zoals altijd was het druk bij de Nieuwjaarsreceptie, niettemin iets minder druk dan anders. Waarschijnlijk had dat te maken met het feit dat vorige week de Oliebollencross was en normaliter sluit de Nieuwjaarsreceptie daarop aan. Dat kon echter ditmaal niet wegens afwezigheid van cruciale personen. De bijeenkomst was er niet minder gezellig om. Her en der werden nieuwjaarwensen uitgewisseld, handen gedrukt en gekust, de gebruikelijke rituelen.


Na de toespraak van voorzitter Ruud Fabrie werd, zoals dat elk jaar gaat, een aantal mensen op het podium ontboden en in de bloemetjes gezet. In de eerste plaats natuurlijk de atleten die in 2013 buitengewoon gepresteerd hebben. 10 kilometer kampioen Khalid Choukoud was er helaas niet bij, wel een paar andere Nederlands Kampioenen waaronder hordenloopster Rosina Hodde en kogelstoter Erik van Vreumingen. En nog veel meer jongere atleten, het volledige overzicht komt in ieder geval in het clubblad. Ook werden leden van verdienste (jubileum-coördinator Dick Witmont en Gerard Straver) in het zonnetje gezet alsmede de vrijwilliger van het jaar, ditmaal Jeroen Koelewijn en zijn vrouw Judith Brüggenwirth. Zij waren verantwoordelijk voor de vormgeving van het schitterende jubileumboek en de clubbladen, het heeft hen zeeën van tijd gekost maar het resultaat was er dan ook naar.


Ook werd de redactie van het clubblad in de bloemetjes gezet, niet iedereen van de redactie was aanwezig (zoals bescheiden superkracht Henk Verploegh) maar eindredacteur Ellen Oostvogel en ikzelf namen de honneurs waar en de bos bloemen dankbaar in ontvangst.


Het slot van het officiële gedeelte werd gevormd door de onthulling van een kunstwerk. Dat is door de leden van Haag Atletiek is uitgekozen uit een groot aantal kunstwerken die in de zomer van 2013 in Pulchri Studio werden geëxposeerd. In het kader van de jubileumactie 'Loop naar de pomp' zijn toen diverse trainingsgroepen vanaf de Laan van Poot richting Lange Voorhout gerend alwaar men door middel van gele stickertjes kon aangeven welk kunstwerk het meest in de smaak viel. De meeste stickertjes werden toen naast het schilderij van Elisabeth de Vaal (die bij de onthulling aanwezig was) geplakt.
Na de receptie zijn wij (Wim Hartman, Ton van der Pol en Arne Dutour Geerling) op de fiets naar Loosduinen afgereisd. Daar vond, in een sousterrain van een flatgebouw, een informele nieuwjaarsbijeenkomst van Groep 5 plaats. De meesten waren daar al lang, deze receptie begon op het moment dat de Haag-receptie nog bezig was. Dit feestje was georganiseerd door Patrick, Anja en Ilse. Leuk! Voor de inwendige mens werd méér dan goed gezorgd, wij hadden ook allemaal aan de feestvreugde bijgedragen met baksels en drank. Maar hoe dan ook werd het ook hier erg gezellig.


Feit is wel dat door het niet-kunnen-trainen en al die geneugten des levens zich weer een buikje begint te vormen, dus ik moest maar eens een paar dagen ascetisch gaan leven. Vasten of zo...

1 opmerking:

André zei

Fred,
Nog de beste wensen voor 2014. Hopelijk is je blessure snel hersteld. Had je je ook al ingeschreven voor Apeldoorn?
Groet, André