zondag 5 oktober 2014

Feestelijke zaterdag...

Zaterdag 4 oktober was een dag waarop allerlei activiteiten leken samen te komen. Ik kòn die dag meewandelen met De Doornvogels, ik kòn naar de opera 'Tristan und Isolde' van Wagner, ik kòn meedoen met een atletiekwedstrijd aan de Laan van Poot (actief of als vrijwilliger), ik kòn een deel van de Kunstroute lopen die dit weekend in het centrum van Den Haag wordt gehouden, ik kòn..

Maar goed, al eerder was ik 's middags uitgenodigd voor een verjaardagsfeestje van Harry Raaphorst en 's avonds - met het overgrote deel van groep 5 - voor een iets verlaat verjaardagsfeestje van groepsgenoot Chris (tevens voor zijn huwelijk een paar weken terug). Gezien het persoonlijke karakter van die feestjes heb ik daar toch prioriteit aan gegeven.

Wel heb ik 's ochtends nog een kort duurloopje volbracht (iets meer dan een uur), in de duinen kwam ik mijn huidige Groep 7 tegen en met hen heb ik nog een kleine twintig minuten meegelopen.

De reden dat het geen ècht lange duurloop werd had te maken met de omstandigheid dat ik nog 'dingetjes' moest regelen - iets kopen en zo - voor de verjaardag van Harry. Dat is gelukt bij die mooie winkel voor tweedehandsboeken aan de Laan van Meerdervoort. Zelf ook meteen drie LP's gekocht voor een habbekrats, een van Chic, een van The Commodores en een (een oudje) van Jaap Visser. En ik moest op tijd in het Zuiderpark zijn, want daar vond de viering plaats. Het was even zoeken - ik was op de fiets - maar uiteindelijk vond ik de uitspanning, enigszins verscholen in het groen. Gewoon lekker buiten gezeten met een paar vrienden en familieleden van de jarige. Lekker gebakje bij de koffie en twee wijntjes, over koetjes en kalfjes gepraat maar vooral over de Rolling Stones en over het onderwijs (maar liefst drie van de aanwezigen zijn of waren leraar). Hoe dan ook een relaxt middagje bij de enige echte Haagse Harry!


En dan was er 's avond in het hippe centrum van Den Haag - met onder meer De Boterwaag, September en De Zwarte Ruiter - het feestje van Chris, dat was nog ter gelegenheid van zijn verjaardag en zijn huwelijk.


Aanvankelijk zou ik met Ton (die deze middag ook bij Harry was) en Dick meefietsen, maar dreigend rode vlekken naderden op buienradar - en naderhand ook echt - dus besloot ik op het laatst met de tram te gaan. Het was toch al een kwestie van bijna voor de deur instappen en uitstappen bij De Zwarte Ruiter, want daar vond het feestje plaats.

Evenals Harry eerder deze dag had Chris familieleden, vrienden en loopmaatjes uitgenodigd. Het waren echter wel veel meer personen, enkele tientallen. Veel cadeautjes dus voor onze gastheer en zijn vrouw. Van Groep 5 kreeg hij onder meer een hesje met alle handtekeningen en een groot boek over Nederland. En mij was gevraagd een tekening te maken van laatstgenoemde categorie, namelijk de loopmaatjes van Groep 5. Naderhand heeft Ellen daar een lijst voor geregeld. Een en ander werd wel op prijs gesteld zo te zien.

Vandaag maar even een dagje rust houden, wat sport betreft. In ieder geval even 's ochtends weinig doen, een beetje TV kijken of zo...


Geen opmerkingen: