woensdag 8 oktober 2014

't Is alweer een paar weekjes terug...

Er is veel voor en veel tegen Facebook te zeggen, maar feit is wel dat zonder dit soort sociale media de kans om mensen uit jouw persoonlijke verleden (vrienden, goede bekenden, klas- en studiegenoten, oud-collega's etc.) terug te zien aanmerkelijk minder wordt. Is dat dan zo erg? Dat weet ik niet, het is maar hoe je het bekijkt. Zelf vind ik het erg leuk om mensen met wie je ooit op enigerlei wijze een relatie had 'terug te ontmoeten'. Dat is zeker zo wanneer die ander dat ook op prijs stelt.

Marjorie en Fred in 1986...

... en in 2014!

Zo kreeg ik vorige week een vriendschapsverzoek van Marjorie van der Kruijs. Zij was via weer een ander FB-contact, haar ex-collega en vriendin van mijn dochter (die dezelfde achternaam draagt als ik) op mij uitgekomen. Marjorie was gedurende enkele jaren mijn collega en kamergenote bij het ministerie van WVC (thans OCW) in Rijswijk. Dat was in de jaren tachtig, bij de afdeling Radio, Televisie en Pers. Nadat ik naar Hilversum vertrok is het contact verwaterd, zoals dat zo vaak - en zelfs meestal - gaat. Maar dat is al met al toch zo'n 27(!) jaar geleden! Zevenentwintig jaar: waar blijft de tijd?

Kort en goed, ik reageerde positief en via een persoonlijk bericht spraken wij een moment af om bij te praten. Dat moment was vandaag al, bij Pulchri. Dat leek mij een goed idee, bij mooi weer is het namelijk goed toeven op de binnenplaats. Het was echter allesbehalve goed weer, het regende pijpenstelen dus besloten wij naar Bodega De Posthoorn om de hoek te gaan. Daar kwamen wij tot de ontdekking dat alles gereserveerd was -  overal gedekte tafeltjes - dus toch maar terug naar Pulchri om binnen iets te drinken en te lunchen. En daar was niets mis mee: lekkere broodjes (met geitenkaas en honing voor haar, gerookte zalm met rucola voor hem.

Het was gezellig, we hebben heel wat afgepraat over 'vroeger', de tijd op het ministerie en over wat we nadien hebben gedaan, over oud-collega's, kinderen (ook alweer volwassen mensen, stuk voor stuk), werk en liefhebberijen. Marjorie maakt heel bijzondere tassen.

'We'll keep in touch!'

Geen opmerkingen: