donderdag 9 oktober 2014

Varia Tempos


Het was gisteravond de avond van de gevarieerde tempo's. En dat na een ronduit herfstige dag waarop ik in de stad ben gaan winkelen - hetgeen, naast een nieuwe broek, bovenstaand plaatje van de nieuwe passage opleverde - waarna ik in Pulchri de lunch genoot met een voormalige collega (zie vorige blog).

In contrast met het frisse weer overdag bleek het in de avonduren aan de zwoele kant, terwijl het regenfront was gepasseerd voordat de training begon. Dus in dat opzicht werd het een plezierige training. In elk ander opzicht ook, terwijl het programma toch aan de pittige kant was. Of misschien wel juist daarom: een duurloopje met aardig wat tempowerk.

Henk Moesman nam wederom de trainingshonneurs voor zijn rekening, waarbij hij tijdens de warming-up - op het plantsoentje bij het IJsvogelplein - werd bijgestaan door assistent-trainer Sandra. Op dat veldje tevens wat loopscholing en enkele korte versnellinkjes waarna we 'en groupe' terugkeerden naar de Laan van Poot. Daar deden wij de eerste van twee tempo-series in minuten (1, 3, 2 en 4 minuten) met telkens 90 seconden rust tussen de tempo's. Het tempo waarin gelopen werd was 10 km. wedstrijdtempo, dus relatief snel. Dit met het oog op de 1 van de 4 loop bij onze eigen club Haag Atletiek aanstaande zaterdag.

Overdag onverwacht visite...
Daarna een pauze van 10 minuten, waarbij we terugkeerden naar de baan. Daar deden wij de tweede serie, ditmaal op afstand (200-600-400-800).

Die tempo's liepen we allemaal min of meer 'op (eigen) gevoel'. Ton van der Pol had er duidelijk zin in deze avond en liep bijna steeds op kop, maar Karin Day liet zich ook niet onbetuigd. Marije is een klasse apart maar zij ging pas bij de tweede serie voluit. Zelf kon ik ook goed volgen hoewel er steeds van die (korte) momentjes zijn waarop je voelt dat je sneller gaat dan de geadviseerde 90% van je maximale snelheid. Maar al met al was het een fijne training.

Geen opmerkingen: