donderdag 30 oktober 2014

Op naar een warme Halloween

En weer was het superzacht, bijna zomers gisteravond. Ideaal weer om te trainen, mits men zich niet al te warm had aangekleed en in een paar gevallen bleek dat toch het geval.

Ondanks het mooie weer was het opvallend rustig. Dat gold in elk geval voor onze groep, wij waren met z'n elven, negen dames en twee mannen. En dan nog de trainer, ditmaal was dat weer Henk. Wij hebben een keurig duurloopje van ca. tachtig minuten (bruto) volbracht, met daarbinnen twee series pittige versnellingen van 5 x 1 minuut in 5 km. tempo, met anderhalve minuut rust tussen de tempo's en drie minuten tussen de series.


Na terugkomst was het behoorlijk druk in het clubhuis. In het kader van Halloween werd er pompoensoep geserveerd en stonden er drie wel bijzonder lieftallige heksen achter de bar.

Maar het was vooral druk vanwege een oproep op de site en via een mailing aan alle leden. Dit had betrekking op de crowdfunding-actie van hordenloopster Rosina Hodde, die recentelijk bij het WK een zevende plaats behaalde. Echt wel een toppertje dus. Zij wil zich helemaal focussen op de Olympische Spelen en volgend jaar in Amerika een trainingsstage volgen. De Atletiek Unie betaalt niet alles, vandaar deze actie waarbij aan een ieder wordt gevraagd om geld te doneren.

Crowdfunding. Het nieuwe toverwoord waarmee - vooral jonge - talentvolle mensen bij vrienden, relaties, bedrijven en verenigingen, kortom iedereen, geld proberen te genereren om hun droom (opzet van een bedrijf, het totstandbrengen van een cd, een trainingsstage) te verwezenlijken. Een slim, verstandig en ook moedig initiatief, want je moet toch over een bepaalde drempel - of horde - heen om zoiets op te zetten. Ik kan mij voorstellen dat het toch als een - weliswaar veredelde en professioneel opgezette - vorm van bedelen wordt gezien, en dat misschien niet iedereen staat te trappelen om de beurs open te trekken. Maar in deze tijden van overheidsbezuinigingen moet je wel iets, zeker als je zelf de middelen niet hebt, en dit kan een goede manier zijn. Aan de andere kant krijgt men er - in ruil voor een donatie - wel iets voor terug.

Voor de rest werd er veel gepraat over de Laan van Meerdervoortloop die het komend weekend wordt gehouden, en over de Berenloop waar een fikse afvaardiging van Groep 5 de halve marathon gaat lopen. Daar ben ik zelf ook bij, zaterdag rijdt ik met een van die lieftallige heksen (Ilse) mee naar het hoge noorden, daarna wagen wij met z'n allen op de boot naar het eiland van Hessel en vervolgens gaan wij naar ons pension op Terschelling. We hebben 'er zin an'.


Geen opmerkingen: