zaterdag 11 oktober 2014

Haagse 10: natte start, zonnig staartje

In grote delen van ons land is het deze zaterdag droog gebleven. Of moet ik zeggen: zo goed als droog. Dat geldt zeker voor het oosten. Vanuit Zeeland trok echter vroeg in de ochtend een regengebied naar het noorden en deze zou 's middags de regio Den Haag bereiken. Laat dat nu net tijdens de Haagse 10 (tweede editie van de 1 van de 4 loop) gebeuren! Uiteindelijk is het meegevallen en werd tijdens het lopen niet geheel duidelijk of de nattigheid grotendeels door de regen dan wel door eerlijk sportzweet werd veroorzaakt.

Belangstelling was er overigens genoeg: er waren veel leden van de vier Haagse atletiekverenigingen die zich hadden vooringeschreven. In de kantine vormden zij een lange rij voor het tafeltje waarachter de startnummers en spelden werden uitgereikt. 


Deze tweede wedstrijd van het 1 van de 4-circuit kende in ieder geval een regenachtige start. Gelukkig was het niet koud dus erg veel last hadden wij daar onderweg niet van. Maar daarvoor had het al fiks geregend waardoor er aardig wat plassen op de baan stonden.

Het parcours was als vanouds: eerst halve ronde over de baan, vervolgens het sportpark af, bij de Laan van Poot direct rechtsaf en bij de eerste duinopgang rechts naar boven en rechtdoor het bosgebied achter het sportpark langs. Aan het eind van dat pad linksaf de duinen in, een stuk klimmen. Daarna rechtsaf en over het fietspad helemaal rechtuit tot aan Duindorp. Weer naar rechts tot aan het begin van de Laan van Poot, naar rechts en dan de laatste twee kilometers rechtuit naar de baan.


De 5 km lopers konden daar finishen maar de 10 km lopers mochten nog een rondje. Hoewel mijn hoofd vandaag niet helemaal naar lopen stond, ging het toch - voor mijn doen - behoorlijk vlot en eigenlijk bleef dat zo, ook in de tweede ronde kon ik flink doordieselen. Uiteindelijk leidde dat tot een tijd van 50:18, alweer iets sneller dan de vorige 1 van de 4 loop bij The Hague Road Runners. Blote-voeten-Hans was mij een flink stukje voor gebleven maar andere lopers waarmee ik zo nu en dan stuivertje wissel kon ik weer voorblijven, zo gaat dat nu eenmaal.

Snelste man vandaag was Maikel van Gemert, hij finishde in 35:11 met Rogier Klappe bijna letterlijk op zijn hielen. Daarna volgden Sven van Munster en Bram van Dongen, beide in 35:37. Allemaal leden van Haag Atletiek! Ook bij de dames was het groen-geel rijk vertegenwoordigd in de personen van Janna van Dijk (39'40''), Marianne Nijmeijer en Helmie Ramakers. Voor alle uitslagen zie HIER!

De meeste lopers waren al gefinishd toen de lucht openbrak en de zon voor een zeer aangename rest van deze zaterdag zorgde. Het sportzweet afgedouchd, in het clubhuis nog wat gegeten, gedronken en nagepraat en dan naar huis. 

1 opmerking:

Anoniem zei

Hoi Fred,

Het kaartje is van een ander 5km rondje!

Groetjes Bert