zaterdag 4 oktober 2014

The Last Waltz na warme zomerdag


Gisteren was het alweer hoogzomer in oktober. De afgelopen twee dagen vooral thuis bezig geweest, dus hup naar buiten: de paden op, de lanen in! Volgende week zal het aanmerkelijk herfstachtiger worden, als we de weersvoorspellingen moeten geloven, en ik ben zo'n gelovige...


Dus ging de weg naar de Waterleidingduinen, ingang Oase bij Vogelenzang. Lekker met de trein via de toeristische route - Leiden, Hillegom e.d. - naar station Heemstede-Aerdenhout. Van daaruit 25 minuten stevig doorwandelen naar Vogelenzang, toegangskaartje via de automaat bij de ingang gekocht (kan ook bij uitspanning De Oase) en wandelen maar.


Laat ik over die wandeling maar niet teveel uitwijden, en volstaan met de mededeling dat-ie lang was (2,5 uur), de zon uitbundig scheen, het afwisselende landschap nog overwegend groen is, en dat er eerste tekenen van de damhertenbronst zijn, éénmaal hoorde ik in de verte - heel even - een bok burlen. Wel zag je onderweg heel wat loslopend spul, vooral hinden met hun kalveren en jonge mannetjes.

Weer terug, nog een kopje koffie gedronken op het buitenterras van De Oase en met de bus terug naar het station.'s Avonds nog met het vertrouwde groepje Haag-vrienden naar De Fuut gegaan. Een gedenkwaardige avond al was het maar omdat dit de laatste dag van het seizoen was. Althans voor deze strandtent. Het was een gezellige avond waarbij wij gewoon in ons hemmetje of shirtje buiten konden zitten. Het was waarempel zwoel, met een maan die het strand in een vaag, spookjesachtig licht dompelde.

De avond werd muzikaal opgeluisterd door een veelkoppige enthousiaste tributeband 'The Last Waltz' die vooral nummers van The Band (de klassieke begeleidingsgroep van Bob Dylan) speelde. Tegen middernacht gingen wij allen weer ons weegs, de meesten waren met de fiets die her en der in de duinen waren  gestald.

Vandaag weer een dag die waarschijnlijk met een duurloop begint. Hangt af van het dag-programma dat naar verwachting behoorlijk 'vol' zal zijn...

1 opmerking:

Hans Verbeek zei

Mooie muziek, al ben ik zelf meer een Last Tango-mens ;-)