maandag 9 november 2015

Crossen door bossen en duinen van Burgh-Haamstede

V.l.n.r. staand: Ilse Houtman, Ellen van der Velde,  Marian Hilkhuijsen,  Miriam Kijne, Cor van der Geest, Sjoerd Witmond, Jim Hoft en Ellen Hilker. Zittend v.l.n.r. Ruud Fabrie, Bep Oostrum en Fred van der Gon N.
Ziezo, nog maar net terug van Burgh-Haamstede, meteen aan de (pc-)bak om foto's in te laden. Het was weer een trainingsweekend als vanouds: onwijs gezellig, lekker eten en drinken en elke dag sportief bezig geweest.

Vrijdagmiddag reden Paul van Oyen, Frank Inklaar en ikzelf mee met Joop Nennie die ons met zijn bolide kwam afhalen. Daarna reden we in één keer door naar Zeeland. Eerst bij de plaatselijke AH boodschappen gedaan voor het avondeten (en de dagen erna).Vrij vroeg arriveerden wij op onze bestemming, het Landal Park in Burgh-Haamstede. Organisator sinds jaar en dag Wim Hartman was er al met zijn vrouw Trudy, verder waren er nog een aantal Haag-collega's maar de meesten kwamen later. Onder hen ook Frits Bos, Paul Versteegh, Ton van der Pol en Harry Raaphorst. Laatstgenoemden kwamen pas later in de avond.

Na de auto te hebben uitgeladen en een kamer te hebben geconfisqueerd, kleedden we ons in sporttenu voor het vrijdagmiddagloopje, ook een goede jaarlijkse traditie. Eerst bij 'huisje 91' verzamelen en daarna met z'n allen wandelen naar de startlokatie. Daar wat rek- en strekoefeningen doen en daarna met z'n allen een relatief korte duurloop over een deel van het bospaden- en heuvelrijke parcours dat de dag erop tijdens de 'Hartman-cross' zou worden gelopen.

Op de vrijdag aten de meeste groepen (in totaal 90 mensen) in hun eigen huisje. Zelf hadden we - simpel maar lekker - spaghetti met een goed gevulde groenten- gehakt en bolognese saus geprepareerd, uiteraard met geraspte kaas en een frisse salade erbij.


Later op de avond gingen de meesten naar de bar-restaurant bij de hoofdingang, waar werd 'gesocialized' onder het genot van een drankje. Ook het bowlen was weer heel populair, er werden weer heel wat strikes geslagen. Hoe gezellig het was? Zie hier!


De volgende dag was de meest 'serieuze' dag van het weekend, want toen moest er 'gecrossd' worden. Vorig jaar deden we mee aan de Mosselloop, maar omdat deze loop nu een week later wordt gehouden, werd het nu - als vanouds - de Hartman-cross. Eigenlijk heet deze loop niet officieel zo, maar onze trainer met dezelfde naam zet deze loop altijd uit. 's Ochtends liep hij zijn ronde langs de diverse huisjes om de startnummers uit te delen.


Ook nu weer verzamelen bij huisje 91 waarna wij met z'n allen (naar verluidt meer dan 60 deelnemers) naar het startpunt liepen. Oefeningen, één rondje verkennenderwijs inlopen, daarna: gáán met die banaan. Joop Nennie filmde een deel van de loop met zijn drone, dat gaan we later vast zien.

Foto: Ellen Hilker
Vijf ronden moesten worden gelopen, in totaal zes kilometer. Geen superlang eind, maar wel mega-zwaar vanwege de steile 'pukkels' in het parcours. Vorig jaar had ik in mijn categorie nog een beker maar dat zou er dit jaar niet in zitten omdat huisjesgenoot en mede-zestiger Paul Versteegh een flink stuk sneller is. Maar het ging mij niet om de beker, het ging mij puur om lekker meedoen en naar eigen kunnen zo goed mogelijk te lopen.

En het ging redelijk goed, zoals vermeld was het een allesbehalve licht parcours maar - op een enkel 'smokkelmoment' heuvelopwaarts na - lukte het vrij goed om het tempo te handhaven.  


Na de cross even gewacht totdat iedereen binnen was. Terug in ons huisje lekker douchen en de rest van de middag spelletjes gedaan onder het genot van een drankje en lekkere hapjes. Ook nog even een wandelingetje naar Burgh Haamstede gemaakt en bij een naburig huisje op bezoek geweest, daar was de sfeer zo mogelijk nog uitgelatener. Niet zo vreemd, want de twee snelste lopers van zojuist - Jim Hoft en Sjoerd Wintmond - behoorden tot de gastheren.

En dan was er 's avonds de gezamenlijke maaltijd in het restaurant van Landal. Het eten was een warm en koud buffet met voor 'elck wat wils'. Zelfbediening, maar de drank werd aan tafel geserveerd.

Er was ook het moment van de jaarlijkse bekeruitreiking aan degenen die eerste in hun categorie zijn geworden. Wim Hartman reikte de bekers uit bijgestaan door zijn lieftallige assistente Ellen Hilker.
De categorie-indeling bleek ditmaal echter anders te zijn dan voorgaande jaren: nu was er een 35+. 45+, 55+ en 65+ categorie.

Ik had er geen moment bij stilgestaan, maar tot mijn verrassing ontving ik de eerste prijs in de klasse Heren Veteranen 4. Dus evenals vorig jaar een beker. Leuk!

Foto's van maaltijd en prijsuitreiking...


Zondag 8 november

's Ochtends vroeg een ochtendwandeling gemaakt door het mooie duingebied van Burgh-Haamstede. Onderweg stuitte ik op een kolonie aalscholvers, die onder veel geraas wegvluchtte. Verder veel bijzondere paddenstoelen gezien.

Op deze dag is er weer (hard)gelopen. Zelf deed ik mee met de fitwalkers onder leiding van Bibi en Joop. Dat kwam neer op een mooi wandeling door de duinen en over het strand, in totaal anderhalf uur. Anderen gingen weer hardlopen en naar verluidt is dat een lange duurloop geworden van bijna twee uur. Foto's hier.


's Avonds met z'n vieren gegeten in 'Zeebinkie', het gezellige restaurant naast de zij-ingang van Landal waar je prima Zeeuwse visgerechten kunt eten. Ook gaven de snelle jongens en meiden van 'Groep 5' daar acte de présence.

Maandag 9 november

De laatste dag! 's-Ochtends eerst 'solo' een duurloop van zeventig minuten gedaan, deels door de duinen, deels door het dorpje Burgh-Haamstede. De meeste 'Haag-gangers' zijn zondag al huiswaarts gegaan. Frank, Paul van O., Joop N. en ik vertrokken na het schoonmaken en stofzuigen van het huisje. In Burgh-Haamstede nog de lege flesjes teruggebracht bij AH (van het statiegeld bekostigden we naderhand de koffie) en zelf kocht ik bij De Soete Suyckerbol vijf zeeuwse bolussen 'voor thuis'.

In Ouddorp onderbroken we onze terugtocht in stadscafé 'Het Ankertje' met koffie en appeltaart voor de liefhebbers. Daarna in één keer de terugrit. Om half een 's middags waren we thuis.

Een mooi en gezellig weekend was het, met ook nog eens prachtig weer!                                              

1 opmerking:

Hans de Putter zei

Leuk verslag Fred, dank. Alsof ik er zelf bij was!