vrijdag 27 november 2015

Weekend rennen over duin en strand


Dit weekend de Meijendelloop en de Duinstrandloop! De Meijendelloop is morgenochtend (zaterdag 28 november) voor de lopers van de wat langere adem en duurvermogen in de benen. 25 kilometertjes met veel duintje-op duintje-af stukken in het parcours. Over benen gesproken: ze moeten er bovendien geen been in zien om vroeg op te staan en in het duister naar Boerderij Meijendel te fietsen. Of met de auto, kan ook natuurlijk. Op de site staat hoe je er het beste kunt komen. Niet vooringeschreven? Dat is dan jammer, want er kan niet worden na-ingeschreven. Volgend jaar weer een jaar!


De duinstrandloop is zondag en wordt door Haag Atletiek georganiseerd. Ook leuk, ook pittig maar het lijden duurt niet zo lang, krap acht kilometer. Na-inschrijven kan hier wel bij Haag Atletiek voor de zeer schappelijke prijs van drie euries. Start van de loop is om 12:00 uur, er kan dus uitgeslapen worden! Ook hier weer nadere info op de site!

Zelf heb ik dit jaar voor de duinstrandloop gekozen.

Dat er ook in het stenen tijdperk pittige duin- en strandlopen werden gehouden bewijzen bijgaande foto's uit 1973...  Ze zijn gemaakt door Jos van Iersel, de Jeroen Tibbe van de jaren tachtig.


Geen opmerkingen: