donderdag 26 november 2015

Eind november, volle maan, dus.... tijd voor wat nostalgie!


De afgelopen dagen best het een en ander gedaan, maar niet iets dat vermeldenswaard is. een interview met een hardlopende acteur afgenomen, stukjes schrijven voor het clubblad, enzovoorts.

Wel heb ik steeds voor mezelf gelopen. Zondag vijftig minuten met een paar snelle uitschieters (onder meer een kilometer in 4'10'', maar dat lukte of durfde ik maar één keer), maandag tachtig minuten in rustig duurlooptempo en woensdag (gisteren dus) eveneens tachtig minuten met daarbinnen twee series van 1-2-3-2-1 minuten, waarbij de minuten in 15 km tempo gelopen werden, tussen elk tempo 1 minuut rust en iets meer dan tien minuten rust tussen de series. Vooral laatstgenoemde training ging gesmeerd.

Ik heb deze woensdag dus niet met de groep meegetraind, want er was een vrij vroege ingelaste redactievergadering, bovendien - opportunistisch, dat wel - voorspelde buienradar dat het tussen 18:00 uur en 19:00 uur zo goed als droog zou blijven. Dus ben ik in die periode - om precies te zijn tussen 17:20 en 18:45 uur gaan trainen. Maar onderweg heb ik toch nog een kort maar pittig buitje moeten trotseren.


Na de redactievergadering een biertje gedronken in de kantine. Okee, okee, twee biertjes dan. Van onze trainingsgroep 7 waren Sandra, Berry en Karin het afgelopen weekend in Malta om daar een marathon in drie delen te lopen: de eerste dag ruim 11 kilometer, de tweede dag 6 kilometer en de derde dag 25 kilometer. Ze hebben 'm alle drie volbracht. Jan Passchier, trainer van Groep 3, heeft ook meegelopen. Berry en Sandra tonen op bijgaande foto hun medaille.

Woensdagochtend het krachthonk in om bij 'de oude jongens' mijn oefeningen te doen: bankdrukken met niet al te zware gewichten, anderhalve minuut 'planken', en nog zo wat van die dingen. Het zit nog niet helemaal in mijn systeem, dat krachthonk, ook vandaag was ik aan de late kant.

Inmiddels is het eind november en gaan wij het seizoen van de winterloopjes in. Nadat we komend weekend de novembermaand afsluiten met de Duinstrandloop en de Meijendelloop, krijgen we in december onder (veel) meer: de Bruggenloop, de Duinrell Cross, de Meeuwen- en Makrelenloop, diverse crossen en uiteraard de Halve marathon van Egmond.

Maar dit winterloopje, de Drieluikmarathon van Sparta, bestaat niet meer. "Gelukkig hebben wij de foto's nog" zou Harm Edens zeggen, En nog wat uitslagenlijsten. De komende tijd drop ik zo nu en dan iets uit een ver loopverleden (mede dank aan Joop Nennie uit wiens plakboeken ik zo nu en dan zal putten). Puur vanwege de nostalgie en om het tijdsbeeld, en ook om steeds weer verbaasd te moeten constateren: liepen we zó hard in die tijd! Dûh, dit was 35 jaar geleden...

Geen opmerkingen: