donderdag 5 november 2015

Niet alleen een natte rug


We beginnen met de 14-daagse weersverwachting voor Burgh-Haamstede. Speciaal voor de mensen die daar het trainingsweekend gaan beleven. Helemaal droog lijken we het niet te houden, maar het blijft wel erg zacht voor de tijd van het jaar.

Gisteravond was de eerste keer dit najaar dat we in het donker vertrokken voor de woensdag-training. Dus allemaal een reflecterend hesje aan of zo'n helgeel trainingsjack, al dan niet voorzien van een lichtgevende armband of iets dergelijks.

Maar dat het snel donker werd was eigenlijk het enige waaraan je kon merken dat het herfst is, want voor de zoveelste dag op rij was het superzacht weer. Maar niet te vroeg gejuichd, want we waren het sportpark nog niet af of het begon te regenen, eerst in de vorm van motregen maar dat ging vrij snel over in overvalste plensregen. Nou ga je niet smelten van een beetje regen maar dat was niet door Buienradar voorspeld!


Hoe dan ook: op het programma stond vandaag een duurloopje van bijna 90 minuten (oefeningen inbegrepen, dus bruto) met een kern van twee series: tweemaal 6-4-2 minuten in 10 km tempo, met telkens twee minuten rust tussen de tempo's en 10 minuten rust tussen de series. Sandra en Berry leidden de training.

We liepen de Laan van Poot in noordelijke richting af, en via de Nieboerweg, Duindorp en langs de Norfolklijn en de restaurants op de Dr. Lelykade. renden we naar de Scheveningse binnenhaven. Daar liepen we een tijd rond, vervolgens gingen we via Visaflagweg, Westduinweg, Houtrustweg en Laan van Poot terug naar de club met als afsluiting weer een bui regen op ons hoofd. Nou ja, wel verfrissend na zo'n training die toch wel vrij intensief was, en die plakkerige kleding zouden we snel voor iets drogers kunnen verwisselen.


Na afloop van de training gezellig in de kantine - ditmaal opgetuigd in Halloween-sfeer, evenals de barploeg - informeel vergaderd met 'de mannen van ons huisje' in Burgh-Haamstede komend weekend. Zoals hiervoor al vermeld wordt daar het jaarlijkse trainingsweekend gehouden en geloof mij: tussen het eten, drinken en wandeltochtjes door zal er ook worden hardgelopen!

Geen opmerkingen: