zaterdag 12 augustus 2017

En toen was daar weer de Bradelierloop


Vandaag was het weer zo ver: de Bradelierloop, de altijd gezellige wedstrijd- en prestatieloop in  De Lier. En wederom was Jan Wierenga zo aardig om ons richting Het Westland te vervoeren. Die 'ons' waren ditmaal niet alleen Jan Groeneveld en mijn persoontje, maar ook Pierre Tissot, die daags ervoor tijdens de trainingssessie in het krachthonk had aangegeven graag te willen meelopen, maar hij had geen vervoer. Dat was geen probleem voor Jan die ik later daarover belde, Pierre kon meerijden.


We waren ruim op tijd in het riante clubgebouw van voetvalvereniging Lyra. Daar konden de startnummers worden opgehaald en ook kon worden na-ingeschreven. Na ons te hebben omgekleed in een van de kleedkamers die zich in een zijgang van de parterre bevinden, gingen we naar buiten voor een lichte warming up. Totdat iemand van de vereniging ons verzocht de voetbalvelden niet te belopen omdat het gras juist was ingezaaid. Op een ander grasveldje konden we wel terecht.

Van onze vereniging gaven circa zestig personen acte de présence. Een aantal had voor de vijf kilometer gekozen, een ander aantal voor de tien kilometer. Zelf wilde ik, na al die 'vijfjes' van de laatste tijd, weer 'een tien' lopen. De beide Jannen hadden zich eveneens voor die afstand ingeschreven.

En zo geschiedde. Om 14:00 uur werden zowel de lopers van de vijf (één ronde) als voor de tien kilometer (twee ronden) 'weggeschoten'. Al met al zo'n 740 personen.

De weersomstandigheden waren goed, zij het dat er wel wat wind stond al heb ik daar zelf geen last van ondervonden.


Eigenlijk ging het best lekker, vooral de eerste kilometers gingen na een pittige maar niet geforceerde start vlot en iets over de 26 minuten passeerde ik het 5 km punt, waarna de tweede ronde inging. Toen leek het tempo ietsje omlaag te gaan, maar niet dramatisch en ik kon mij snel weer herpakken.

De laatste kilometer schroefde ik het tempo wat op hetgeen in een (tijdklok)tijd van 54'24'' resulteerde, op mijn eigen klokje was dat 53'57''.  Ben ik blij mee! Weliswaar een minuutje langzamer dan vorig jaar maar kom aan, ik had erg fijn gelopen en dat telt.

Na het douchen en omkleden in de ruime kantine op de eerste verdieping wat gedronken (chocomel en daarna radler, vreemde combi maar goed).


Ook even aangeschoven bij mijn trainingsmaatjes van Groep 7, waarvan er twee juist op deze dag jarig waren! Odette Tieleman (34 jaar) en Henk Moesman (77 jaar).

De meesten Groep 7 lopers hadden de 5 kilometer gelopen. Op laatstgenoemde afstand was Barend met 22'13'' de snelste, daarna Elselijn en Odette (26'06), Pierre (26'58''), Arie (27'44''), Sanny (27'54'') en de vandaag 77 jaar geworden Henk Moesman (28'18'').  Op de 10km liepen Sandra K. en Peter C. 51'09'' evenals clubgenoot Sherman.

Op 'hoger niveau' had onze club ook goed gepresteerd, Zo waren er prijzen en podiumplaatsen in diverse categorieën voor Bram van Dongen, Jeroen van Aken, Elsbeth Ciesluk, Janna van Dijk, Michel Out en Karen Lammerts van Bueren.

(Voorlopige?) uitslagen voor de 5 km staan hier en voor de 10 km hier!


En wat mijn reisgenoten betreft: zij waren tevreden! Jan W. had 54'49'' gelopen en Jan G. 48 minuten maar ik heb hem niet kunnen terugvinden in de uitslagen! Wellicht chip vergeten?

Allemaal BRUTO tijden, dus wellicht heeft deze en gene sneller gelopen dan aangegeven!

Geen opmerkingen: