vrijdag 25 augustus 2017

Trim u fit! Vroeger en nu...


De gezondheidsrage was in de jaren tachtig niet veel minder dan heden ten dage. Gisteren kwam ik - ergens in een map - deze cartoonachtige tekening tegen die ik ooit maakte vanwege de opening van een fitness-centrum bij het toenmalige Ministerie van WVC.

Zelf was ik er menigmaal te vinden, er stonden allerlei toestellen waarmee je aan de slag kon. Het roeiapparaat was mijn favoriete toestel en daarmee haalde ik nog veel punten in de departementale 'ranking'. 

Later heb ik ook nog gefitnessd, onder andere bij tennispark De Bataaf ('bij Ben'), weer wat later bij Kneteman in de Fahrenheitstraat, en tegenwoordig twee keer per week op een lager pitje bij 'onze' club Haag Atletiek. 

De afgelopen week had ik een beetje een 'loopdip'. Na het uitstappen op de 5 km afgelopen zondag, liep ik alleen op maandag nog een stukje, maar dat was hooguit veertig minuten. De rest van de week heb ik amper gelopen, en die paar keren dat ik liep was het amper een kwartier en ging het niet echt makkelijk.


Wel was ik in het krachthonk te vinden, zowel woensdag- als vrijdagochtend (dat is dus vandaag). Vanmorgen eerst even de verrichtingen van een aantal snelle dames 'van Groep 5' en Maarten Kleijn gadegeslagen. Eerst op de baan ('tweehonderdjes' van tussen de 37 en 40 seconden per halve baanronde), later in het krachthonk. Trainer Maarten begeleidde zowel deze dames als zijn oudere naamgenoot. 


Later deze middag even naar Delft gegaan. Er is een jazz-festival gaande, alleen is daar overdag niet veel van te merken. Wel even de Hortus aldaar bezocht en bij terugkomst hebben wij een biertje gedronken op het buitenterras van De Bierfabriek. Daar stond een oudere heer in jaren-veertig outfit langspeelplaten met uitstekende jazz-muziek te draaien, dus toch nog even iets van het sfeertje geproefd....


Geen opmerkingen: