zondag 27 augustus 2017

Kerkpolderlopen: het zit er weer op!

Het was Gé IJzendoorn, generatiegenoot en tevens trouw Kerkpolderloopganger, die mij vanmorgen een aantal gestencilde uitslagenlijsten van vroegere Laan van Poot prestatielopen gaf. Die waren van het jaar 1980, 37 jaar geleden dus. Altijd leuk om te zien, vooral als jouw naam daar tussen staat. Gé kon er trouwens ook wat van destijds, tijden van 37 minuten op de 10 kilometer waren voor hem heel gewoon.


Uit een van die lijsten bleek dat ik ooit (in 1980) als elfde van de 95 deelnemers was gefinishd. Dat was op de halve marathon. Wist ik niet eens meer. Wim Hartman werd toen vierde en Gé zevende. Ja, dat waren mooie tijden in meer opzichten ;-)...

Jullie snappen natuurlijk wel dat ik die lijst met graagte deel, ook om af te zetten tegen de tijden die tegenwoordig worden gelopen. Liep ik vroeger de vijf kilometer steevast in 19 minuten, tegenwoordig kom ik vaker boven de 26 minuten uit dan er onder. Niet boeiend, ik weet het, doodnormaal dat de tijden achteruit gaan, alleen voelt het niet zo als je aan het rennen bent. Het lijkt sneller te gaan.

Tijdens deze laatste Kerkpolderloop van dit jaar waren Ellis en Ilse, de snelle dames van Groep 5 (dezelfden als van de filmpjes in mijn vorige blogpost minus Anja) aanwezig en ook Maarten de Niet, die zich over hen heeft ontfermd als 'snelheidstrainer'.


Dezelfde Maarten begeleidde mij de laatste drie kilometer op de fiets. Ik was aanvankelijk te snel van start gegaan - liet mij opjagen door iemand die doorgaans minder snel is, maar bij het passeren bleek dat iemand anders te zijn - waardoor ik de eerste kilometer binnen de vijf minuten liep. Het achter Maartens fiets aanlopen stimuleerde wel om het tempo vast te houden, al kreeg ik het op het laatst zwaar. Mogelijk ook door de warmte, want de zon scheen flink. Zowel Pierre Tissot - die verrassend goed liep - als Jan W. (met wie Jan G. en ik traditiegetrouw waren meegereden) gingen mij voorbij en ik was niet bij machte om aan te haken. Uiteindelijk finishde ik vlak achter beide mannen, maar geen van ons drieën kwam ditmaal onder de 26 minuten.



Na afloop gezellig met z'n allen op het terras van Onder Ons gezeten. Lekker in het zonnetje. Het vertrouwde groepje onder wie Mulay Najib, Mattijs Dulkenraad, Marlon Voorn, Hizkia en Michel, maar ook clubleden Paul Kruijssen en Marlies Alberts. Allemaal goed gelopen, Mattijs was zelfs als vierde gefinishd in 17 minuten en nog wat.

De Kerkpolderlopen zijn weer ten einde, maar de vele prestatielopen in 'Het Delftse' gaan de komende tijd onverminderd door. De ene keer bij AV 40, de andere keer bij De Koplopers of bij IJsclub Bertus, keus genoeg. Alleen verruil ik komende week Delft voor Noordwijk, daar ga ik mij  weer eens aan een - zij het korte, want 10 kilometer lange - trailrun wagen...

3 opmerkingen:

Hans zei

heeej Fred, ik liep vanmorgen in Meijendel en dus niet in Kerkpolder.
Ik ga komende zaterdag ook naar Noordwijk voor een trail. Ik zie je daar.

Marlon zei

Hey Fred.... Leuke blog weer, ik zie je dan in Noordwijk, ga de 30 km lopen 😊

Fred zei

Ha Hans en Marlon,

Tot zaterdag dan, jullie gaan waarschijnlijk voor de lange variant, ik kies ditmaal voor de 10 kilometer. Op dit moment lang genoeg voor mij :-)...