donderdag 31 augustus 2017

Korte ontmoetingen

Gisteren, woensdag dus, heb ik een training overgeslagen. Had er 's ochtends sowieso geen zin in, met dat constante overvloedige hemelwater. Kwalitatief uiterst teleurstellend was het weer, zeker bij ons in het westen waar het later ook nog eens hard ging waaien. Zelfs een korte weg naar het krachthonk zat er ditmaal niet in. Nou ja, kon ik meteen mijn geïrriteerde schouder wat rust gunnen.

Achteraf gezien had het 's avonds wel gekund, want juist op het moment dat de diverse loopgroepen vertrokken werd het droog. Maar ja, toen had ik al gegeten en met een volle maag valt niet te lopen en zeker geen zware training te volbrengen.

Kort en goed: vandaag maar de schade ingehaald. Via de Laan van Meerdervoort naar Meer en Bosch gelopen, daar korte rek- en strekoefeningen gedaan en lichte loopscholing, en vervolgens naar landgoed Ockenburgh.

Het was een loopje van zeventig minuten met enkele lichte versnellingen en verrassende ontmoetingen. Zo kwam ik ter hoogte van Meer en Bosch Jan Wierenga (met wie ik bijna altijd meerij naar Delft) en de snelle veteraan John van Zweden (nee, niet de behangkoning) tegen. Zij kwamen net terug van hun trainingsloopje.

Tijdens de laatste Kerkpolderloop van dit jaar had ik Maarten eventjes als 'Personal coach'...

Het zag er in 1983 wel wat soepeler uit ;-)...
Ik was nog aan het rennen op landgoed Ockenburgh toen een auto langszij kwam. Het raampje ging open: het was Ton Gerritsen, chauffeur van de auto waarin ik ook familieleden herkende onder wie zijn broer Harry. Ton zei dat ik even bij Paviljoen Ock moest langsgaan (bij villa Ockenburgh), collega-trainer Wim vierde daar met zijn vrouw hun 45-jarig huwelijk in gezelschap van intimi. Ik aarzelde even want moest ik hen nu wel gaan feliciteren met mijn bezwete lijf maar heb het toch gedaan. Even snel iedereen gefeliciteerd, dat werd wel gewaardeerd geloof ik. Daarna vervolgde ik mijn weg en liep uiteindelijk via de Aaltje Noorderwierstraat en diezelfde Laan van Meerdervoort terug naar huis.

's Middags zijn wij - twee oma's en één opa - met kleindochter Chloë naar het Kinderboekenmuseum gegaan. Dit na een lunch bij ons. Was weer leuk. Na afloop nog wat gedronken op een terras bij New Babylon..


Geen opmerkingen: