vrijdag 5 januari 2018

Club van 200 in de bocht


Vanmorgen heb ik mij aangesloten bij de club van 200. Nee, niet de club van 10 miljoen, hoewel deze als roependen in de 'méér, méér' asfalt- en beton woestijn van het Nederland anno 2018 al jarenlang - en meer dan terecht wat mij betreft - de noodklok luidt.

Maar goed, ik dwaal af. De club van 200 bestaat eigenlijk niet maar ook weer wèl zou dominee Gremdaad zeggen. De groep traint alleen op vrijdagochtend en bestaat uit een aantal niet te trage (wat een eufemisme is) dames en enkele heren uit de reguliere 'Groep 5' en wat loslopende figuren uit andere groepen.

Vanmorgen was het weer zo ver. Normaliter zorg ik er voor om op die dag om half tien in het krachthonk te zijn, maar nu moest ik eerder van huis omdat de warming up onder leiding van trainer Maarten de Niet om negen uur begon.


Na de warming up - wat heen en weer lopen en korte versnellinkjes op het grasveld achter het clubgebouw, wat loopscholing en oefeningen op het gedeelte voor balspelen - gingen we tweehonderdjes op de baan afwerken. Dat mocht best snel. Die snelheid valt bij mij wat tegen omdat dit nu eenmaal een 'leeftijdsdingetje' is, maar niettemin heb ik de training voor de helft afgewerkt. Met andere woorden: het werden voor mij 5 x 200 meter omdat het voor mij de eerste keer was..


De eerste 200 meter ging in 48 seconden, wat voor mij snel is. Maar de drie erna liep ik in 52 tot 54 seconden. De rest van de groep was een stuk sneller. De laatste 200 liep ik echter in een rustiger tempo, d.w.z. helemaal achteraan zonder pogingen te doen bij te blijven, en dat ging in 60 seconden precies, wat mijn huidige snelheid op een 'normale 10km 'wedstrijd benadert.

Aansluitend op de baantraining ging ik het krachthonk in, waar de anderen uiteraard al een tijdje bezig waren. Ik stroomde in bij 50 kilo bankdrukken en kwam vandaag met moeite tot 10 keer 70 kilo. Waarschijnlijk toch wat kracht ingeboet door die baantraining.


Al met al voelde het goed, ben van plan om dit meer te doen. Wat overigens in overeenstemming is met het trainingsschema. Wel handig om de trainingen te doseren, dus maandag- en woensdagochtend kracht, maandag- en woensdagavond looptraining met Arie en groep 7 en vrijdagochtend de tweehonderdjes en tal van (grond)oefeningen daarna met Maarten. 

Dus toch nog een voornemen voor het nieuwe jaar, wat ik niet van plan was!

Geen opmerkingen: