donderdag 4 januari 2018

Runners in the storm

Het is alweer de vierde dag van het nieuwe jaar, de kop is er af!

De jaarwisseling hebben we gevierd bij onze naaste buren. Het feestje ging tot in de kleine uurtjes door. Oudjaarsdag zelf is zonder al teveel spektakel verlopen. 's Ochtends uiteraard champagne bij De Lidl en oliebollen bij de kraam aan Het Spui gehaald. 's Middags kwamen 'de kinderen' op bezoek met nog meer oliebollen (lekker  John ;-)) en 's avonds rustig 'bankzitten' en even gekeken naar Youp en Guido. Op nieuwjaarsdag uitgekeken. Daarna naar de buren voor de nieuwjaarstoast, wel zo gezellig om dat 'en groupe' te doen.


Na twaalf uur, op 1 januari dus, werd veel en mooi vuurwerk afgestoken bij ons en verderop in de straat. Voor tienduizenden euro's moeten hier alleen al in vuur en rook zijn opgegaan. Tja, het is maar waar je je geld aan wilt uitgeven.

Toch ook wel lekker dat het 'normale leven' weer is aangevangen. Die eerste dagen meteen al aardig wat hardgelopen.

Dat was maandag met een duurloopje met enkele 'extensieve uitschieters' (al met al iets langer dan een uur) dinsdag even losgelopen (veertig minuten) en woensdag weer het 'normale' patroon van 's ochtends krachthonk (de groep wordt steeds groter en gevarieerder van samenstelling) en 's avonds de eerste èchte training met groep 7!

Op het programma stond een duurloopje van 70 minuten (bruto) met als kern 5-10-5-10 minuten in 15 km tempo. Wij liepen via de De Savornin Lohmanlaan en Meer en Bosch naar de Kijkduinsestraat, en via een lus terug. Dat was best nog vrij zwaar, ook omdat er een stevige wind stond. Weliswaar niet meer de stormkracht van overdag maar toch.

Na afloop - en vooraf ook trouwens - veel nieuwjaarswensen uitgewisseld. Zaterdag doen we dat nog een dunnetjes over, bij de Nieuwjaarsreceptie.Bij thuiskomst bleek dat de uitslagen van de Dobbeloop van 24 december - mag ik schrijven 'eindelijk'? - op hun site stonden! Zowaar ook nog met foto's die toen zijn gemaakt.


Geen opmerkingen: