zondag 14 januari 2018

Kayakken en rennen in Delft


Gisteren even wezen kijken bij de Laan van Poot, waar de eerste testloop voor de CPC werd gehouden. Men kon één ronde van 5km lopen of twee. Een enkeling liep zelfs drie ronden. Zelf deed ik niet mee, maar als toeschouwer kon ik mij evengoed verdienstelijk maken door wat foto's te maken van de looplustigen. Die overigens vooral uit de CPC-trainingsgroepen kwamen. Stukje de duinen ingelopen, waar ik even voor Kijkduin een geschikt plekje vond.

Naderhand heb ik bij de Fuutlaan nog enkele foto's gemaakt. Helaas zijn de foto's niet erg scherp, maar de lopers staan er in veruit de meeste gevallen herkenbaar op.

Alle foto's van de testloop staan hier.

Kayak meerde aan langs Delftse gracht

Gistermiddag even op en neer naar Delft. Dit omdat ik via facebook vernam dat Kayak daar optrad in platenwinkel 'voor de echte liefhebber' Velvet. Dit weer naar aanleiding van de release van hun nieuwe album, 'Seventeen'.

In een behoorlijk met oudere jongeren en jongere ouderen gevulde winkel speelde een uitgeklede versie van de huidige band (met uiteraard Ton Scherpenzeel aan de toetsen, de 'nieuwe' zanger Bart Schwertmann en Marcel Singor op gitaar) een paar nieuwe nummers en twee oudere nummers. Klonk weer mooi allemaal. Ruthless Queen kon daar niet aan ontbreken natuurlijk. Er konden opnamen worden gemaakt, uiteraard had ik daar rekening mee gehouden ;-).


Kopjesloop

En toen was het zondag en er moest natuurlijk weer zo nodig hardgelopen worden. Dat werden wederom 5 kilometers in Delft, dus ik was er twee keer dit weekend. Eerst wilde ik meedoen met De Bonte Haasloop in Wateringen, maar de start was daar om tien uur 's ochtends en ik was te laat uit de veren om dat te halen. Dus het werd toch de eerder geplande Kopjesloop.

Het start- en finishdoek wordt opgehangen
Van onze vereniging waren o.a. Pierre, Hizkia en Michel aanwezig. Ook zag ik Anneke en Martin de Pater. Michel ging voor de 10 kilometer, de anderen hielden het evenals ik kort, dus 5 km. Andere lopers liepen zelfs drie ronden, 15 kilometer dus.

De opkomst was trouwens best redelijk groot, een paar honderd lopers schat ik in. Om 11:00 uur  werden ze door mede-organisator en spreekstalmeester Hans Verbeek 'weggeschoten'.

Het was koud, maar de zon scheen de hele tijd. Niet dat je daar op dat bosachtige parcours veel van merkte, maar toch prettig. Een mooi rondje en best vlot gelopen voor mijn gevoel, en de tijd was ook redelijk, 26'36''. Geen wereldtijd maar een stuk beter dan vorige week in Leiden. Pierre finishde niet lang na mij, knap omdat hij daags ervoor 10 kilometer had gelopen bij de testloop (zie aanhef).

Zelf ben ik met het openbaar vervoer gekomen, dat ging voorspoedig evenals de terugreis. De fotootjes hieronder zijn 'zomaar' beelden die ik onderweg tegenkwam.


Geen opmerkingen: