vrijdag 26 januari 2018

Van allerlei pluimage

Vanmorgen was ik voor mijn doen laat uit de veren (tien over acht) dus moest ik nog haast maken om de vrijdagochtendtraining te halen. Die begint altijd om negen uur. Snel ontbijten, sporttas inruimen en op de fiets naar de Laan van Poot.

Daar aangekomen, bleek er geen baantraining met 'tweehonderdjes' op het programma te staan, maar een onverwachte fartlek door de duinen. Daar had ik mij niet op ingesteld, al was het op zichzelf een leuke training.

Ons groepje bestond naast mijn persoontje uit Eveline van Leeuwen, Dieuwke, Jan Groeneveld, Jos Broekman, Pierre Tissot en Maarten de Niet als trainer.

Het was heerlijk weer, bijna voorjaarsachtig. De training begon met een stukje inlopen naar de duinopgang bij de Fuutlaan. Ondertussen deden we wat loopscholing, daarna wat korte versnellinkjes en vervolgens een stevig rondje 'in eigen tempo' door de duinen waarbij we deels door 'de zandbak' van het parcours van afgelopen zaterdag gingen. Op zich ging dat prima, maar daarna ben ik toch afgehaakt om sanitaire redenen. De anderen hebben de training in de duinen afgemaakt en daarbij is het nodige aan snelheid gedaan, zo begreep ik later.

Terug bij het clubhuis, 'deed' ik eerst nog twee 'tweehonderdjes' op de baan in een voor mij snel tempo (52 sec.), daarna pikte ik alsnog de krachttraining op. En dat ging best goed, kwam ik afgelopen woensdag amper tot 80 kilo, nu lukte dat mij tien keer, zij het 'slecht uitgevoerd' en zelfs zat er nog  één keer 90 kilo in. Overigens heb ik woensdag overdag nog een uurtje 'voor mezelf' gelopen.


Niet vergeten: de Nationale Tuinvogeltelling! Op 26, 27 en 28 januari kan er weer driftig geteld worden. Iedereen - zeker wie een tuin heeft - kan meedoen.

Ik ga morgen 'even zitten', en dan maar afwachten op er een roodborstje tegen het raam tikt. Die kan dan alvast meegenomen worden bij mijn telresultaten.


Vandaag ging ik via een flinke omweg naar de grootste kruidenier van Nederland om boodschappen te doen. Het was in grote lijnen dezelfde omweg die ik gisteren aflegde.  Met het fototoestel in den aanslag, want je weet maar nooit wat je tegenkomt. Op dit moment zijn het vooral kauwen, vlaamse gaaien, halsbandparkieten, mezen, duiven en merels. Maar ook kon ik nog een redelijke foto maken van de buizerd, die zich bij het vogelmeertje aan het eind van de Laan van Poot ophoudt. Enkele plaatjes staan bij dit blogbericht. In het meertje zelf zwommen wilde eenden, kuifeenden en een vogel die ik tot dusver niet heb kunnen identificeren. Waarschijnlijk een dodaars, maar daar ben ik niet zeker van. En verderop de Laan van Poot zag ik tussen de meerkoeten een aalscholver die steeds onderdook en ergens anders weer bovenkwam, soms met een vis in de bek.

Meer foto's van vogels die ik op weg naar en in het Westduinpark tegenkwam staan in dit album.

Geen opmerkingen: