vrijdag 12 januari 2018

Friday on my mind


De laatste tijd sla ik vaker een paar dagen over met het plaatsen van een blogbericht. Dit ter voorkoming van herhaling van zetten, wat er na bijna 18 jaar bloggen onvermijdelijk insluipt. Daarom maar eens een keertje een samenvatting van een weekje - vooral sportief-recreatieve - activiteiten.

Eerst nog even iets in het verlengde van de nieuwjaarsreceptie van Haag Atletiek. Eén persoon is toen niet genoemd omdat hij afwezig was: de vrijwilliger van het jaar 2017! Echter is hij nadien alsnog in de bloemetjes gezet, hoorde ik van hemzelf: we spreken over Joop Nennie, één van die vrijwilligers die zich op vele fronten inzet voor de club en daar meermalen in de week te vinden is.

Joop heeft niet alleen twee rechterhanden (figuurlijk dan) maar is ook sociaal, hulpvaardig, gezellig en ondanks zijn leeftijd nog zeer sportief. En actief natuurlijk, maar dat hebben jullie wel begrepen. Terechte keus!

Dan iets over de trainingen van de afgelopen week. Maandagochtend krachthonk waar ik in mijn eentje bezig was, maandagmiddag lopen (20 minuten slechts waarbij 2x 600m. snel).

Dinsdag (50 min. dl. 3) en woensdag een stukje met de groep meegelopen, maar daarna meer dan de helft van het programma zelf afgewerkt, dat was een duurloopje met 5x 30 seconden snel (10km tempo) met telkens 30 seconden herstel. Achteraf hoorde ik dat het 10x 30 seconden had moeten zijn, dus het was een onvolledige training voor mij. Toch 70 minuten gelopen.

Woensdagochtend weer krachthonk, ditmaal met z'n tienen. Het wordt steeds drukker en gezelliger daar, en bijna spelenderwijs wordt er gestaag progressie gemaakt.

Vrijdagochtend (vanmorgen dus) heb ik wel een looptraining afgerond. Eerst een uitgebreide warming up met wat loopscholing, daarna 5x 200m snel gevolgd door 1x 1800m (rondje 9-uurs estafette) met Maarten de Niet als trainer. Feitelijk ben ik - alleen voor de vrijdag - teruggekeerd tot mijn vorige groep die gekarakteriseerd kan worden als 'de snelle dames' groep, hoewel er de laatste jaren wel een paar snelle mannen bij zijn gekomen. Alleen Dick en Jos van groep 5 waren er vandaag, de andere mannen waren Jan G., Pierre Tissot en ik zei de gek.


De tempo's gingen goed: zelf begon ik rustig, de eerste 200m in 1 minuut precies, de tweede in 56 seconden, de derde in 52 seconden, vierde in 50 seconden (voor mij wel iets te snel) en de vijfde weer in 55 seconden. Het ging wel al een stuk makkelijker dan vorige week, ook het herstel ging beter. Daarna gingen we 'naar buiten' (naar de Laan van Poot) waar we 'op eigen tempo' 1800 meter liepen, het rondje via het duinpad langs de sportbaan en rechtsaf over de Laan van Poot naar de baan.


Het was toen nog niet afgelopen, want in het clubhuis gingen we nog wat grondoefeningen doen. Goed voor buik en core stability, best pittig zo nu en dan, en alles twintig keer herhalen. Daarna aan de koffie of thee bij Frans.

Geen opmerkingen: