zaterdag 6 januari 2018

Happy new year bij Haag Atletiek


Kan nu niet direct zeggen dat alle 1800 > leden van Haag Atletiek aanwezig waren, maar gezellig was het wel. We hebben het natuurlijk over de Nieuwjaarsreceptie van onze club, deze avond gehouden. En deze avond was 6 januari van 16:00 uur tot 17:30 uur. Officieel dan hè, op papier en online. In werkelijkheid ging het tot later in de avond door want er werd gedanst en niet zo'n beetje ook.


Dit uiteraard na het officiële gedeelte met een toespraak van de huidige voorzitter Jaap Turkesteen.  Van alles passeerde de revue: de plannen voor een nieuwe sporthal op de plek waar nu de tribune staat: de atleten die dit jaar goed gepresteerd hebben tot en met de nieuwbakken Nederlandse Kampioenen toe; de personen die wegens buitengewone verdiensten in het zonnetje en bloemen werden gezet; de leden die het afgelopen jaar het aardse verblijf voor het onkenbare eeuwige hebben ingewisseld; enzovoorts.

Bijzonder was dat even werd stilgestaan bij het door o.a. Sylvia Dingemans geïnitieerde project Racerunning, waarbij kinderen met een lichamelijke beperking worden begeleid en getraind bij het bereiken van atletische prestaties. Daarbij staat plezier in het bewegen voorop, maar ook wordt - uiteraard waar mogelijk - gestreefd naar hogere doelen, met name deelname aan de Paralympics.

Waarschijnlijk komen meer details - en wellicht de hele nieuwjaarsrede - binnenkort op de site van Haag Atletiek te staan.Daarna was het 'vrij drinken'. Lekkere bladerdeeghapjes, kaasblokjes en bitterballen gingen rond. Even later gingen de voetjes van de vloer en de officiële receptie was allang afgelopen op het moment dat de dansvloer vol stond.


En zoals altijd vlogen de orbs weer lustig in het rond, iets dat ik vaker heb geconstateerd, vooral als er veel (sociale) activiteit is, onder meer in het clubhuis. Wat orbs precies zijn, daar is men nog niet helemaal uit, de lezingen lopen sterk uiteen. Wat mij betreft heeft het meer met energieën te maken dan met vuiltjes op de lens. Maar dit terzijde...

Geen opmerkingen: