zondag 4 maart 2018

Niet meer koud in Delftse Hout

Vanmorgen weer deelgenomen aan mijn (bijna wekelijkse) Delftse trimloopje. Ditmaal met het openbaar vervoer, omdat de OLA vandaag geen dienst had. En dat weer omdat zijn chauffeur niet meedeed wegens een griepje. Maar weer snel herstellen Jan!

Lokatie was ditmaal de atletiekbaan van AV'40 aan de Sportring 12. En nu eens geen 5 kilometer, maar 7 kilometer. Nog geen mega-afstand, maar toch. Overigens had ik twee weken terug ook 7 kilometer gelopen, op dezelfde lokatie. Officieel heet het de Delftse Houtloop, dus ik hoef niet uit te leggen hoe het parcours loopt.

Pierre was ook aanwezig en had zich ingeschreven voor de 3.5 kilometer. Maar ja, daags ervoor had hij als trainer van een CPC-groep een lange duurloop gelopen, dus dit was een mooie afstand voor 'de pittigheid'. Verder waren Hizkia en Michel van de partij, beiden gingen voor een relatief rustige 7 kilometer, en ook Leen Harteveld ging voor deze afstand. Er waren ook nog andere leden van de HAAG-delegatie, onder wie Jan Groenestein.

Het weer was, zeker vergeleken met voorgaande dagen, prachtig. De temperatuur: een paar graden boven nul, maar de zon zorgde er voor dat deze snel ging stijgen tot - uiteindelijk - een graad of acht tot tien. Prima loopweertje dus. Vijf minuten nadat de lopers van de 3,5 km vertrokken waren, gingen de deelnemers van de 7 en 14 km van start.


Ook nu ging ik niet te snel van start en probeerde gaandeweg in een comfortabel ritme te komen. Dat lukte aardig. Wel merkte ik dat het even na het 5km punt zwaar werd (waarschijnlijk door te weinig duurlopen), maar kon het tempo redelijk vasthouden. Toch passeerde een groepje van pakweg zeven lopers mij in de laatste anderhalve kilometer en toen had ik geen puf meer om aan te haken. Uiteindelijk passeerde ik na (bijna) zeven kilometer de finish op de atletiekbaan in 39'09''. Toch beter dan 4 februari, toen deed ik er drie minuten langer over (43'10'') maar toen had ik ook meer last van wat ik maar zal aanduiden als 'ichsias-achtige' verschijnselen.

De uitslagen staan al online. Compliment voor de organisatie, dat doet zij altijd snel. Dat geldt ook voor de foto's van de loop.

De terugweg ging weer met het openbaar vervoer, concreter: met drie bussen. Even na twee uur was ik weer thuis.

Geen opmerkingen: