donderdag 15 maart 2018

Een nieuwe lente, een nieuwe training


Het was best lente-achtig weer gisteren. Zeker later op de dag, toen de zon de overhand kreeg en steeds krachtiger begon te schijnen. Dus na de ochtendtraining in het krachthonk niet te lang binnen zitten: eerst even in het voortuintje gezeten, daarna de paden op de lanen in. Eerst via Machiel Vrijenhoeklaan naar Meer en Bosch en van daaruit naar Kijkduin, en via het Westduinpark, Bosjes van Pex en Stokroosveld terug. Dat alles wel in wandeltempo.


's Avonds voor het eerst sinds twee weken weer meegetraind met de groep. Het was een mooie lente-achtige avond. Aanvankelijk zou ik alleen aanwezig zijn bij de warming up, maar nadat dit en de loopscholing achter de rug was besloot ik toch mee te lopen.

Vermeldenswaard is dat onze (relatief kleine) trainingsgroep maar liefst twee prijswinnaars bij de CPC telde: Ana Pescadinha (derde 60+ vrouw) en Peter Coelman (derde 70+ heer). Als er een 75+ categorie zou zijn geweest dan had Henk Moesman ook kans gemaakt denk ik.

Overigens blijk ik niet de enige te zijn die niet helemaal gelukkig is met de 'nieuwe' MyLaps tijdregistratie. Niet zozeer wat snelheid van de uitslagenverwerking betreft want die is top. Maar er is - in tegenstelling tot voorgaande jaren/edities - geen indeling per vereniging, leeftijdscategorie, team etc. Het 'persoonlijke' diagram vind ik ook wat minder en in mijn geval was ik niet 'vindbaar' na het intoetsen van de naam, wel via startnummer 20016. Opmerkingen of kritische kanttekeningen maken kan nu ook niet meer zag ik. Beetje jammer.

Op het programma stonden zes versnellingen van twee minuten elk in 10km tempo, met steeds één minuut rust tussen de tempo's. Wij liepen naar Kijkduin en vervolgens een stuk richting Terheijde, deels over het 'nieuwe' fietspad en weer terug.

Aanvankelijk kon ik goed meekomen maar bij het uitlopen - na afloop van de zesde en laatste tempoversnelling - kreeg ik het toch wat moeilijker. Het uitlopen ging best vrij snel naar mijn gevoel. Darmkramp en pijnlijke benen herinnerden mij er in fysieke zin aan dat de duurlopen er de laatste tijd bij ingeschoten zijn. Toch vond ik op het laatst weer aansluiting en kwamen we als één groep aan bij de Laan van Poot.

Geen opmerkingen: