zondag 11 maart 2018

City Pier City 2018: relaxde sfeer, rustig weer

De CPC 2018 is alweer geschiedenis!

Dit jaar lang getwijfeld of en zo ja, welke afstand ik zou lopen. Drie weken geleden - laat dus - schreef ik mij in voor de 10 kilometer. Dat betekende wel: de volle mep betalen en in het achterste startvak plaatsnemen. Maar ja, traditie hè?

Een kwartier nadat de snellere lopers uit Vak A van start waren gegaan, werden de deelnemers uit Vak B weggeschoten en weer een kwartier later waren wij aan de beurt. Gelukkig was het weer goed - het regenfront trok rond elf uur weg - dus dat halve uurtje wachten was uit te houden.

De vorm was niet optimaal maar goed, ik heb het volbracht! In 56 minuten (en drie seconden) 'chiptijd' kwam ik over de finish. Dat was een minuut langzamer dan vorig jaar maar ach, waar heb ik het over. Ben best tevreden. Volgend jaar kies ik weer voor de halve marathon, Deo Volente!

Met lijn 2 terug naar huis. In de tram zat Jan Wassink - een van onze looptrainers - die ook een bedrijfsteam traint en met hen de 5 en 10 kilometer heeft (uit)gelopen.

Eenmaal thuis, snel gewassen en omgekleed en naar de Daal en Bergse Laan gelopen om wat foto's te maken van lopers die de halve marathon liepen. Dat was even na het 10 km punt. Vooral het geel-groen heb ik geprobeerd te spotten. Ik was wat aan de late kant, dus heb niet alle deelnemende clubleden voor de lens kunnen vangen.

Een aantal foto's van onze 'halve marathonners' gaan hierbij, deze staan ook in genoemd album.

Geen opmerkingen: