zondag 21 oktober 2018

Run tussen de feestjes door

Bij de 1 van de 4 afgelopen zaterdag stond ik voor een keuze die geen keuze was: ik koos voor de 4 (vier)! Maar dan wel de vier jaar die mijn oudste kleindochter is geworden. Dus feest voor familie en vrienden en vriendinnen met hun kinderen. Gezellige drukte, fraaie taarten en veel kadootjes.


Dus geen 1 van de 4 loop, maar dat is geen ramp want ik heb momenteel geen goede 10 kilometer in de benen, ook relatief gezien niet. Dat bleek de dag er op, bij AV'40. Daar werd een prestatieloop over 5, 10 of 15 kilometer gelopen. Omdat de duurlopen er de laatste tijd bij ingeschoten zijn, wilde ik laatstgenoemde afstand lopen. Maar eenmaal ter plekke, bleek dat toch teveel tijd te kosten waardoor andere dingen deze middag in het gedrang zouden komen. Dus dan maar de 10 kilometer gelopen.

Die liep ik in een heel rustig tempo, zeg maar duurlooptempo één. Insteek was er een trainingsloopje van te maken. Wel merkte ik allengs het tekort aan duurvermogen. De laatste kilometers gingen wat zwaarder. Als ik de seconden van het later starten en een korte sanitaire stop onderweg bij elkaar optel en vervolgens aftrek van de bruto finishtijd, kom ik op ca. 57'30'' minuten. Echt wel trainingstempo!

Na afloop weer snel terug naar huis met Jan G. met wie ik ook naar Delft was gereisd. Uiteraard weer met de tram!


Later in de middag naar Caf'é Aimee voor het afscheid van Ellen van der Velde, die naar Londen gaat verhuizen en er ook gaat werken. En niet zomaar een baantje, een beleidsbepalende job bij het Department for Business Energy Industrial Strategy. Best spannend in deze spannende Brexis-tijd!~ Ellen was/is een van de snelste dames van Groep 5, waarvan ik een paar jaar terug nog actief deel uitmaakte. Het was een gezellige receptie en Ellen werd flink in de cadeautjes gezet en ook toegezongen door haar familie.


Geen opmerkingen: