zondag 4 november 2018

Ferme jongens, stoere meiden enzovoort, zonder Laan van Meerdervoort


Even nagenieten bij La Fontaine, onder het genot van een biertje en wat onverantwoorde (dus lekkere) snacks er bij....

En dat te bedenken dat ik kort daarvoor cappucino en appeltaart met slagroom had geconsumeerd, evenals Jan. Maar we hadden het verdiend, al zeg ik het zelf.


De Laan van Meerdervoortloop vandaag was een opmerkelijke editie. In de eerste plaats hebben wij de langste laan van Nederland niet gezien, althans niet tijdens de loop. Had te maken met bouwwerkzaamheden heb ik begrepen. In de tweede plaats was het een erg zware editie, niet zozeer vanwege het weer - dat was werkelijk ideaal, geen wind van betekenis en zonnig - maar wel vanwege het parcours, dat de eerste vier kilometer en de laatste twee kilometer over het strand ging, met de laatste (pakweg) tweehonderd meter over het strand door supermul zand. Het venijn zat hier duidelijk in de staart. En dat terwijl ook in het gedeelte door de duinen niet al te veel gelegenheid was om op adem te komen, gezien de vele klimmetjes.

Maar goed, op de site van de LvM loop staat 'Meest stoere parcours van Nederland' wat toch maar een goede 'boost' is voor het ego van een ieder die de loop heeft volbracht.

Gespot bij 5 km punt: ouwe bikkelaar ;-)....  (foto Ingeborg Blessing)
Zelf heb ik - voor mijn gevoel - best lekker gelopen, niet snel maar wel gedreven en in een tempo dat ik vrij goed kon volhouden. Eerlijk gezegd viel de eindtijd (1:05'11'' op de finishklok) mij niet tegen, en de netto tijd (1:03' op mijn horloge en officiële netto-tijd) al helemaal niet. Ik weet het, tijden horen op mijn leeftijd niet belangrijk te zijn, helemaal mee eens maar ik vermeld ze toch maar.

Van de mensen uit mijn groep zijn er vier binnen het uur gefinishd wat gegeven het parcours prima is.

Na de loop nog even Hotel Atlantic ingesneakt waar Mulay met zijn snelle mannen - en een aantal dames - zaten. Moest natuurlijk even een fotootje van gemaakt worden!


Daarna naar café-restaurant La Fontaine aan de boulevard van Kijkduin, waar we (groep 7) de tassen zolang hadden gestald. Dan komen we aan het begin van dit bericht en is de cirkel rond.

De uitslagen, zowel van de 5 als de 10 kilometer, staan trouwens HIER!



Geen opmerkingen: