zaterdag 17 november 2018

Warm welkom voor Sint en Pieten in Leidschendam


Vanmorgen met z'n allen - niet in de laatste plaats met onze kleindochters - naar de Sinterklaasintocht wezen kijken. Welke intocht? Een terechte vraag, want de Sint is een magische figuur die op diverse plaatsen tegelijk kan verschijnen. Dat was ook nu weer het geval. Wij kozen, evenals voorgaande jaren, voor Leidschendam.

Het was erg druk rond De Sluis, waar de goedheiligman en zijn gevolg rond half elf zouden aanmeren. Het wachten was goed te doen want ondanks de lage temperatuur was het schitterend weer: strakblauwe lucht, veel zon en amper wind.

Precies op tijd arriveerden drie boten, volgeladen met zwarte pieten. Op de voorste boot stond Sinterklaas ook al te zwaaien naar de vele honderden kindertjes met hun ouders, grootouders en andere belangstellenden.


Nadat de boten waren aangemeerd ging het publiek spoorslags naar het winkelcentrum, waar even later het pietenleger en de Sint langskwamen om zoveel mogelijk kindertjes een handje te geven. Helaas bleken de 'pieten' de zakjes, gevuld met pepernoten en ander snoepgoed, al snel uitgedeeld te hebben zodat de kinderen aan het eind van de rij de hond in de pot vonden. Voortaan maar wat meer snoepgoed inslaan zou ik zeggen!


Na afloop hebben we nog wat 'geshopt' in het winkelcentrum en iets gedronken op een buitenterras van Fratelli, tegenover de sluis. Binnen zat het stampvol, maar hier was het goed toeven in de zon!

Weer later is het shoppen hervat en tenslotte hebben we - na een korte autorit naar het centrum - uitgebreid gelunchd bij 'De Volle Maan'. Wat ons betreft konden we de avondmaaltijd overslaan.... Daarna terug naar Den Haag.

De intocht van Sint en zijn zwarte(!) pieten in Leidschendam was, evenals voorgaande jaren een 'ouderwets' gezellig, gemoedelijk festijn zonder enige wanklank en ook zonder roetvegen.

Geen opmerkingen: