donderdag 22 november 2018

Sinterklaas: stormachtige training voor Duinstrandloop?!


Even terugblikken op afgelopen week. Buiten de eigen 'bubbel' liepen de gemoederen tijdens diverse sinterklaasintochten hoog op. Hoef daar niet verder over uit te wijden denk ik zo.

In ieder geval is de Sint een volhardend man, dus woensdagmiddag kwam hij ook langs bij Haag Atletiek. Zijn paard Amerigo was wat moe, dus de goedheiligman arriveerde met de auto, waarna hij in het clubhuis de kindertjes - best wel veel eigenlijk - ontving.

Foto's van het gebeuren staan hier!


Zelf stond deze week in het teken van persoonlijke 'hersteltrainingen'. Dat waren er twee. De eerste was zondag, toen liep ik ruim anderhalf uur. Weliswaar heel erg 'bruto' maar toch, het is langer dan sinds geruime tijd. De tweede training was vandaag (woensdag dus). Eerst 's ochtends de krachttraining, waarbij drie personen - inclusief uw cultuurbarbaar - probeerden de 90 kilo te 'pakken' (drukken liever gezegd).  Tien keer, dat is de bedoeling. In tegenstelling tot twee weken terug lukte het mij niet om 90 kilo een paar keer omhoog te stoten, wel 80 kilo, zij het met moeite. Ook werd nog een paar keer 100 kilo gehaald door, maar alleen door Wim Hartman, nota de bene de oudste van ons drieën.


Maar zelf zie ik toch de looptrainingen als de èchte trainingen, dus heb ik vanmiddag de training gedaan zoals die op het schema stond. Nou ja, eigenlijk minder omdat ik nog iets wil overhouden voor vrijdag, als we tweehonderdjes op de baan gaan doen. En zeker ook voor de Duinstrandloop aanstaande zondag! Het komt er op neer dat ik zeven keer 400 meter heb gelopen, deels over het grasveld achter het clubhuis, deels op de baan.

Tenslotte nog twee foto's uit mijn archief van diverse Duinstrandlopen. Ter inspiratie! Want de loop - ongeveer acht kilometer maar best wel pittig door duinen en over strand - is nog lang niet volgeboekt. Kan zondag ter plekke,  in het clubhuis van Haag Atletiek. Het inschrijfgeld is € 4,00 dus dat valt mee. Meer info HIERRRR!




Geen opmerkingen: