vrijdag 16 november 2018

Tussenblogje


Ik heb mijn lopeloosheid van de afgelopen week wel goedgemaakt met de nodige herfstige natuurplaatjes in Hoenderloo en in mijn directe omgeving. Denk ik. Zowel het weer als de fraaie herfstkleuren dit jaar werkten mee, maar om - zoals gistermiddag - dieren te spotten en die ook nog eens een beetje fatsoenlijk op de foto te zetten is vooral een kwestie van geluk.

De verkoudheid, bronchitis of lichte griep - what's in a name - lijkt in elk geval op de terugtocht, en hoewel het vooral een rustweek was op sportief gebied, toch nog twee keer de loopschoenen aangetrokken. De ene keer was woensdagochtend, toen ik na de fitness en de nazit  een half uurtje ging lopen, vooral op het grasveld achter en naast het clubhuis.

De andere keer was vandaag: op weg naar de club had ik voor het eerst dit seizoen mijn winterjas aangetrokken, wat geen overbodige luxe was. Ook tijdens de training hield ik mijn lange tight  en trainingsjack aan.


Een weekje nauwelijks trainen en de verkoudheid hebben er wel ingehakt: slechts vier (van de tien) keer) tweehonderdjes heb ik meegehobbeld. De eerste keer haalde ik met moeite 53 seconden, bij de overige drie keer maar moest ik alles op alles zetten om  < 50 sec. per keer te halen. Op zich ging dat wel, maar voelde daarna dat ik bijna alles had gegeven. Vorige week haalde ik een aantal keren 47-48 seconden met relatief gemak. Maar goed, ben toch blij dat ik het heb gedaan, als oudere loper moet je ook weer niet té veel trainingen missen.


Na het lopen nog even het krachthonk ingedoken evenals Pierre, die vanmorgen vroeg van een maand vakantie in Japan is teruggekeerd en onmiddellijk naar de baan is gegaan om mee te trainen. Met Arie en Wim nog even wat bankdruk- en andere oefeningen gedaan, het werd een 'relaxte' training.

Geen opmerkingen: